Czy ktoś to zrobił, czy to w ogóle możliwe?
RBP LX said:Czy wiesz, czy to tylko kwestia zainstalowania modułu w kierownicy (okablowanie już zainstalowane fabrycznie), czy też musiałbym poprowadzić okablowanie do radia?
Te załączniki nie działają. Czy ktoś ma tego zdjęcie?OK, mam aktualizację w tej sprawie. Dużo szukałem i czytałem i dzięki dpnvektorowi, który ma link do schematów elektrycznych w wątku automatycznej klimatyzacji, myślę, że mam odpowiedź. Aby dokończyć modyfikację sterowania audio w kierownicy, musisz kupić zespół sterowania 36770-SNA-A11 (2006) lub 36770-SNA-A12 (2007). Nie sądzę, żeby była jakaś różnica między tymi dwoma częściami, ale mają różne numery. Następnie musisz zainstalować 2 przewody, których brakuje w pojazdach bez sterowania audio w kierownicy. Zasadniczo musisz poprowadzić 2 przewody ze złącza przy kierownicy do złącza przy jednostce audio. Oto kilka zdjęć omawianych złączy.
Złącze kierownicy
View attachment 4597
Złącze jednostki audio
View attachment 4598
Widok tych złączy jest od tyłu. Zatem, postępując zgodnie z instrukcją DIY zamieszczoną w powyższym linku, musisz usunąć górną część osłony kolumny kierownicy i część deski rozdzielczej otaczającą jednostkę audio/sterowanie klimatyzacją. Zamiast kupować wiązkę przewodów EX i przecinać/łączyć przewody, wystarczy poprowadzić 2 pokazane przewody z jednego złącza do drugiego. To wszystko na razie w teorii, ponieważ nie miałem jeszcze czasu, aby to spróbować, ale nie widzę powodu, dla którego miałoby to nie działać. Jeśli ktoś spróbuje tego przede mną, dajcie znać, jak wam poszło.
Dziękuję, RBP LX... Czekam na Twoje zdjęcia i notatki z instalacji... Jestem gotowy zamówić część, o ile nie trzeba będzie rozebrać samochodu całkowicie, żeby zrobić to ulepszenie...RBP LX said:Odbiorę nowe elementy sterowania audio/tempomatu w niedzielę. Powinienem zacząć to robić w niedzielę lub poniedziałek. Nie sądzę, żeby procedura była skomplikowana, ale trzeba będzie usunąć kilka rzeczy, żeby to zrobić. Nie martw się, dobrze udokumentuję procedurę i zrobię dużo zdjęć.:thumb:
Cieszę się, że ulepszenie działa i wiem, że pracujesz nad DIY... ale mam tylko szybkie pytanie... czy musisz zamówić tylko jedną część? Czy masz konkretny numer części? Chciałbym od razu to zamówić, żeby może móc to zainstalować w ten weekend... gdzie to zamówiłeś? Jak długo trwało dostarczenie? Dzięki... Doceniam całą Twoją pomoc... nie mogę się doczekać, aż moje sterowanie kierownicą też zadziała...RBP LX said:Cóż, wspaniała wiadomość dla wszystkich, TO DZIAŁA!!!!!arty: :rockwoot: Właśnie kończę czyszczenie wszystkich moich połączeń, ale chciałem najpierw podzielić się dobrą wiadomością. Kompletny poradnik zostanie zrobiony na jutro lub wtorek.
Gdzie jesteś w Alabamie?Jestem w Alabamie... Widzę, że jesteś z Kanady... Jaka tam jest pogoda? Czy nadal jest zimno...? Jestem pewien, że słyszałeś wszystkie klisze o Alabamie i południu... niektóre z nich są prawdziwe... niektóre z nich... dalekie od prawdy.