8th Generation Honda Civic Forum banner
41 - 60 of 71 Posts
Discussion starter · #41 ·
Spoko, stary. Nie spiesz się. Mogę to zrobić sam tylko przez kilka godzin każdego wieczoru.

Zrobiłem już ten test ciągłości, o którym wspomniałeś wcześniej (pogrubiony poniżej) i test przebiega dobrze, wynik jest zgodny z oczekiwaniami.
Od wewnątrz kierownicy do tyłu kierownicy:
Pin 4 do Pin 9
Pin 5 do Pin 8
Pin 6 do Pin 7

Od tyłu kierownicy do obrotomierza:
Pin 7 do Pin 9
Pin 8 do Pin 11
Pin 9 do Pin 10

A jeśli chodzi o test ciągłości na przełączniku, naprawdę doceniam Twój pomysł, aby oznaczyć przełącznik kolorem przewodu i oto wynik:
View attachment 250233

Nie mam pojęcia, dlaczego każdy przełącznik jest podłączony do dwóch różnych przewodów, czy to plus i minus?
A co do tyłu płytki, którą oznaczyłeś na różowo i szaro, przetestowałem to i jest poprawnie.
Hmm, nie jestem pewien dlaczego... Ale patrząc na ścieżki na płycie głównej, a także uwzględniając ścieżki na spodzie, wygląda na to, że to właściwe ścieżki. Zobacz poniżej:
Image

Rozumiem, dlaczego sygnał z niebieskiego przewodu przechodzi przez więcej niż tylko przycisk anulowania. Wygląda na to, że po naciśnięciu przycisku anulowania wysyła sygnał przez dwa kondensatory (chyba), co przerywa sygnał, który przechodził przez przycisk set/decel, a także przycisk res/accel, aby "anulować" tempomat. Jeśli chodzi o żółty przewód, myślę, że jego jedyną funkcją jest ustawienie tempomatu, a po dostosowaniu prędkości (accel, decel) wysyła sygnały przez biały przewód, aby dokonać żądanej regulacji, dlatego biały przewód idzie zarówno do przycisku accel, jak i decel. Nie potrafię jednak powiedzieć, dlaczego idzie również do przycisku anulowania. Mogę się też całkowicie mylić, po prostu hipotezuję, to wszystko.

Właściwie nie testowałem wszystkich przewodów na moim przełączniku, aby zobaczyć, dokąd idą wszystkie sygnały, testowałem tylko to, co wiedziałem, że jest prawdą, aby potwierdzić, że przewody idą do właściwych przycisków. Istnieje możliwość, że jest tak samo na moich przełącznikach i potwierdzę to, gdy wrócę dziś wieczorem do domu. To zabawne, bo zamknąłem przełącznik, mówiąc, że nie będę musiał go już testować i oto jestem, żeby go znowu przetestować :ROFLMAO: Ale dam Ci znać, jak tylko wrócę do domu, czy mój przełącznik jest taki sam.

Czy jest możliwe, że przełącznik jest uszkodzony? Widzę coś, co wygląda jak korozja na płytce, więc może to to.

Jeśli wszystkie testy ciągłości od przełącznika do złącza obrotomierza są poprawne, to jestem w kropce. Jedyne, co mogę założyć, to uszkodzony przełącznik tempomatu lub może, tylko może, wyprowadzenia na Twoim obrotomierzu mogą się nieznacznie różnić, aby pomieścić mały ekran, który informuje, na jakim biegu jesteś, ponieważ masz łopatki. Bardzo w to wątpię, ponieważ mój obrotomierz ma wycięcie i ścieżki na płytce już dla tego małego ekranu, mimo że mój civic nie był wyposażony w łopatki. Uważam więc, że nasze płyty główne powinny być takie same, ponieważ wygląda na to, że używają tej samej płyty dla wszystkich civiców (z wyjątkiem modeli specjalnych. Si, CNG, Hybrid, Type R itp.) Zobacz poniżej:
Image

Image

Nie patrz na brudne stanowisko pracy lol

Discussion starter · #42 · (Edited)
Spoko, stary. Nie spiesz się. Mogę to zrobić sam tylko przez kilka godzin każdego wieczoru.

Zrobiłem już ten test ciągłości, o którym wspomniałeś wcześniej (pogrubiony poniżej) i test przebiega dobrze, wynik jest zgodny z oczekiwaniami.
Od wewnątrz kierownicy do tyłu kierownicy:
Pin 4 do Pin 9
Pin 5 do Pin 8
Pin 6 do Pin 7

Od tyłu kierownicy do obrotomierza:
Pin 7 do Pin 9
Pin 8 do Pin 11
Pin 9 do Pin 10

A jeśli chodzi o test ciągłości na przełączniku, naprawdę doceniam Twój pomysł, aby oznaczyć przełącznik kolorem przewodu i oto wynik:
View attachment 250233

Nie mam pojęcia, dlaczego każdy przełącznik jest podłączony do dwóch różnych przewodów, czy to plus i minus?
A co do tyłu płytki, który oznaczyłeś kolorem różowym i szarym, przetestowałem go i jest poprawny.
Zacznę od tego, że pomyliłem się co do prędkości, jaką pozwala ustawić ostatni raz. Ponownie przetestowałem swój i mój civic pozwala mi ustawić tempomat dopiero od 27 mil na godzinę i wzwyż. To około 45 km/h? Próbowałeś ustawić powyżej tej prędkości? Jeśli nie, powiedziałbym, że spróbuj tego przed czymkolwiek innym.

Ok, więc złe wieści. Ponownie przetestowałem swój przełącznik tempomatu i nie mam dokładnie tych samych ścieżek co Ty.

W Twoim przełączniku biały przewód dla res/accel przechodzi przez wszystkie przełączniki, żółty przewód dla set/decel przechodzi tylko przez przycisk set/decel, a niebieski przewód dla cancel przechodzi przez przyciski res/accel i cancel. Zobacz poniżej:
Image

Ale w moim przełączniku biały przewód dla res/accel przechodzi tylko przez przełącznik dla res/accel, żółty przewód dla set/decel przechodzi tylko przez przycisk set/decel, a niebieski przewód dla cancel przechodzi przez wszystkie przełączniki, a przycisk cancel ma tylko niebieski przewód, który do niego prowadzi i nic więcej. Zobacz poniżej:
Image

Myślę, że jest problem z Twoim przełącznikiem tempomatu, może być uszkodzony. Możesz nie być w stanie ustawić tempomatu, ponieważ przycisk set/decel może nie dostawać masy? Ponieważ niebieski przewód jest technicznie masą. Jakie jest Twoje zdanie?

Pozwól, że zacznę od stwierdzenia, że pomyliłem się co do prędkości, jaką pozwala ustawić ostatni raz. Ponownie przetestowałem swój i mój civic pozwala mi ustawić tempomat dopiero od 27 mil na godzinę i wyżej. To około 45 km/h? Czy próbowałeś ustawić powyżej tej prędkości? Jeśli nie, powiedziałbym, że spróbuj tego najpierw.

Ok, więc złe wieści. Ponownie przetestowałem swój przełącznik tempomatu i nie mam dokładnie tych samych śladów co ty.

W przypadku twojego przełącznika biały przewód dla res/accel przechodzi przez wszystkie przełączniki, żółty przewód dla set/decel przechodzi tylko przez przycisk set/decel, a niebieski przewód dla cancel przechodzi przez przyciski res/accel i cancel. Zobacz poniżej:
View attachment 250245

Ale w moim przełączniku biały przewód dla res/accel przechodzi tylko przez przełącznik dla res/accel, żółty przewód dla set/decel przechodzi tylko przez przycisk set/decel, a niebieski przewód dla cancel przechodzi przez wszystkie przełączniki, przy czym przycisk cancel ma tylko niebieski przewód, który do niego dochodzi i nic więcej. Zobacz poniżej:
View attachment 250246

Myślę, że jest problem z twoim przełącznikiem tempomatu, może być wadliwy. Możesz nie być w stanie ustawić tempomatu, ponieważ przycisk set/decel może nie dostawać masy? Ponieważ niebieski przewód jest technicznie masą. Jakie są twoje przemyślenia?
Cześć @FlowMix, przepraszam za późną odpowiedź, właśnie się przeprowadziłem, więc muszę zająć się pakowaniem i rozpakowywaniem.

Dzięki za prześledzenie przewodu twojego przełącznika, podejrzewałem to samo co ty, że przełącznik może być uszkodzony, spróbuję użyć przełącznika mojego kolegi z jego civica, kiedy będę miał okazję i jeśli zadziała, zamówię oryginalny przycisk.

Gdzie kupiłeś swój przełącznik? Czy możesz udostępnić link? Naprawdę doceniam twoją pomoc w tym projekcie!

Discussion starter · #44 ·
Cześć @FlowMix, przepraszam za późną odpowiedź, właśnie się przeprowadziłem, więc muszę zająć się pakowaniem i rozpakowywaniem.

Dzięki za prześledzenie przewodów twojego przełącznika, podejrzewałem to samo co ty, że przełącznik może być uszkodzony, spróbuję użyć przełącznika mojego kolegi z jego Civica, kiedy będę miał okazję i jeśli zadziała, zamówię oryginalny przycisk.

Gdzie kupiłeś swój przełącznik? Czy możesz udostępnić link? Naprawdę doceniam twoją pomoc w tym projekcie!
Naprawdę myślałem, że się poddałeś, nie martw się o późną odpowiedź, rozumiem.

Cóż, nie zamawiałem zupełnie nowego, ponieważ jest drogi, więc kupiłem używany OEM na eBayu za grosze. Ten facet tutaj sprzedaje ramkę kierownicy z przełącznikiem OEM Cruise Control za 60 USD. W porównaniu do zupełnie nowego przełącznika OEM jest to świetna oferta. To byłoby idealne dla ciebie, ponieważ potrzebujesz tylko tego przełącznika.

A ponieważ jest on również dostarczany ze złączem, możesz po prostu zamienić te przewody w tym samym miejscu na swoim złączu i nie powinno być problemu. Czarne złącze jest do klaksonu, ale myślę, że już o tym wiesz.

Daj mi znać, co się stanie, gdy spróbujesz z przełącznikiem swojego kolegi!

Discussion starter · #46 ·
Cześć! Czy udało Ci się rozwiązać pozycję 3 przewodów dla Civic LXS?
Żebyś wiedział, zaraz przetłumaczę to przez Google.

Już to rozgryzłem i wszystkie informacje są na forum wraz ze zdjęciami. Mój tempomat działa.

Powiedz mi, czego konkretnie potrzebujesz, a pomogę Ci najlepiej jak potrafię.

Którą lokalizację musisz znać, gdzie podłączone są przewody?

Żeby było jasne, zaraz przetłumaczę to przez Google.

Już to rozgryzłem i wszystkie informacje są na forum wraz ze zdjęciami. Mój tempomat działa.

Powiedz mi, czego konkretnie potrzebujesz, a pomogę Ci najlepiej jak potrafię.

Którą lokalizację musisz znać, gdzie podłączone są przewody?

Só para você saber, estou prestes a traduzir isso no Google.

Eu já descobri, e todas as informações estão no fórum junto com as fotos. Meu controle de cruzeiro funciona.

Diga-me o que você precisa especificamente e eu vou te ajudar da melhor forma que eu puder.

Qual local você precisa saber onde os fios se conectam?
Kupiłem zestaw z przyciskami i wiązką przewodów i zainstalowałem elementy sterowania dźwiękiem.
Ale zostały 3 przewody (czerwony / biały / żółty), które są wpinane do wtyczki za deską rozdzielczą i nie wiem, gdzie je wpiąć

Discussion starter · #48 ·
Kupiłem zestaw z przyciskami i wiązką przewodów i zainstalowałem elementy sterowania dźwiękiem.
Ale zostały 3 przewody (czerwony / biały / żółty), które są włożone do wtyczki za panelem i nie wiem, gdzie je podłączyć.
Dobrze, czy zestaw zawierał również przyciski tempomatu? A może tylko elementy sterowania audio?

Czerwone, białe i żółte przewody, o których mówisz, gdzie dokładnie się znajdują?
Mówisz za panelem, ale którym panelem?
Istnieje szansa, że tłumaczenie nie przetłumaczyło tego poprawnie, nie jestem pewien.

Czy te przewody znajdują się w kierownicy? A może znajdują się za kierownicą, bliżej deski rozdzielczej?

Czy możesz wysłać zdjęcie, skąd pochodzą, abym mógł lepiej zrozumieć? Powinienem być w stanie zidentyfikować lokalizację, jeśli zobaczę złącze, z którego pochodzą.

Jasne, czy zestaw zawierał również przyciski tempomatu? A może tylko elementy sterowania audio?

Czerwone, białe i żółte przewody, o których mówisz, gdzie dokładnie się znajdują?
Mówisz za panelem, ale którym panelem?
Istnieje szansa, że tłumaczenie nie przetłumaczyło tego poprawnie, nie jestem pewien.

Czy te przewody znajdują się w kierownicy? A może znajdują się za kierownicą, bliżej deski rozdzielczej?

Czy możesz wysłać zdjęcie, skąd pochodzą, żebym mógł to lepiej zrozumieć? Powinienem być w stanie zidentyfikować lokalizację, jeśli zobaczę złącze, z którego pochodzą.

Ok, czy zestaw zawierał również przyciski tempomatu? A może tylko elementy sterowania audio?

Czerwone, białe i żółte przewody, o których mówisz, gdzie dokładnie się znajdują? Mówisz za panelem, ale którym panelem?

Mógłbyś wysłać zdjęcie, skąd pochodzą, żebym mógł lepiej zrozumieć? Powinienem być w stanie zidentyfikować lokalizację, jeśli zobaczę złącze, z którego pochodzą.

Certo, o kit veio com botões de controle de cruzeiro também? Ou apenas os controles de áudio?

Os fios vermelho, branco e amarelo aos quais você está se referindo, onde eles estão exatamente? Você está dizendo atrás do painel, mas qual painel?
Há uma chance de a tradução não ter traduzido corretamente, não tenho certeza.

Esses fios estão dentro do volante? Ou estão atrás do volante, mais perto do painel?

Você pode enviar uma foto de onde eles estão vindo para que eu possa entender melhor? Eu devo ser capaz de identificar o local se eu vir o conector de onde eles estão vindo.
Zainstalowałem przyciski w moim Civic LXS Automático 2006/07 benzyna.
Polecenia multimedialne działają.

Image

W złączu z tyłu paska poduszki powietrznej do deski rozdzielczej podłączyłem Żółty PIN-7 Licznik poduszki powietrznej do PIN-9 Deski rozdzielczej, Czerwony PIN-8 Pasek poduszki powietrznej do PIN-11 Deski rozdzielczej, Biały PIN-9 Pasek poduszki powietrznej do PIN-10 Deski rozdzielczej i PIN-2 Pasek poduszki powietrznej do PIN-13 Deski rozdzielczej.
Image

Zmieniłem przełącznik pedału hamulca na 4-PINOWY.
Image

Podłączyłem przewód do ŻÓŁTEGO z wewnętrznej skrzynki bezpieczników (12 V po kluczu) do 4-pinowego przełącznika pedału hamulca.
Image

I brązowy przewód wychodzi z przełącznika pedału hamulca (z 12 V po kluczu) do pinu-A39 ECU.

Kiedy naciskam hamulec, przełącznik pedału hamulca odcina 12 V, które idzie do Pinu A39 ECU

Kiedy naciskam przycisk CRUISE, na desce rozdzielczej zapala się CRUISE MAIN.
Image

Ale kiedy jadę powyżej 50 km/h, naciskam SET i CRUISE ON się nie zapala i nie włącza się tempomat.

Czy czegoś brakuje w instalacji?
Postępowałem zgodnie z instrukcjami z tajskiego filmu, ale nie zadziałało!
Image

Jasne, czy zestaw był również z przyciskami sterowania tempomatem? A może tylko z elementami sterowania dźwiękiem?

Czerwone, białe i żółte przewody, o których mówisz, gdzie dokładnie się znajdują? Mówisz za panelem, ale którym panelem?
Istnieje możliwość, że tłumaczenie nie zostało wykonane poprawnie, nie jestem pewien.

Czy te przewody są w kierownicy? A może za kierownicą, bliżej deski rozdzielczej?

Mógłbyś wysłać zdjęcie, skąd pochodzą, żebym mógł to lepiej zrozumieć? Powinienem być w stanie zidentyfikować lokalizację, jeśli zobaczę złącze, z którego pochodzą.

Jasne, czy zestaw był również z przyciskami sterowania tempomatem? A może tylko z elementami sterowania dźwiękiem?

Istnieje możliwość, że tłumaczenie nie zostało poprawnie przetłumaczone, nie jestem pewien.

Czy te przewody są w kierownicy? A może za kierownicą, bliżej deski rozdzielczej?

Moglibyście wysłać zdjęcie, skąd pochodzą, żebym mógł to lepiej zrozumieć? Powinienem być w stanie zidentyfikować lokalizację, jeśli zobaczę złącze, z którego pochodzą.
[/CITAR]
Zainstalowałem przyciski w moim Civic LXS Automatic 2006/07 benzyna.

Image

Na złączu z tyłu taśmy poduszki powietrznej do panelu podłączyłem ŻÓŁTY PIN-7 Licznik poduszki powietrznej do PIN-9 Panel, Czerwony PIN-8 Taśma poduszki powietrznej do PIN-11 Panel, Biały PIN-9 Taśma poduszki powietrznej do PIN-10 Panel i PIN-2 Taśma poduszki powietrznej do PIN-13 Panel.
Image

Wymieniłem przełącznik pedału hamulca na 4-PINOWY.
Image

Podłączyłem przewód do ŻÓŁTEGO wewnętrznej skrzynki bezpieczników (12v po kluczyku) do 4-pinowego przełącznika pedału hamulca.
Image

I wychodzi brązowy przewód z przełącznika pedału hamulca (z 12V po kluczyku) do pinu-A39 ECU.

Kiedy naciskam hamulec, przełącznik pedału hamulca odcina 12V, które idzie do Pinu A39 ECU.

Po naciśnięciu przycisku CRUISE na desce rozdzielczej zapala się CRUISE MAIN.
Image

Ale kiedy jadę powyżej 50 km/h, naciskam SET i CRUISE ON się nie zapala i nie włącza się tempomat.

Oto kroki
z tajskiego filmu, ale nie zadziałało!
Image

Attachments

Discussion starter · #51 ·
Zainstalowałem przyciski w moim Civic LXS Automático 2006/07 benzyna.

View attachment 250382
Do tylnego złącza taśmy poduszki powietrznej do deski rozdzielczej podłączyłem ŻÓŁTY PINO-7 Konto poduszki powietrznej do PINO-9 Deski rozdzielczej, CZERWONY PINO-8 Taśma poduszki powietrznej do PINO-11 Deski rozdzielczej, BIAŁY PINO-9 Taśma poduszki powietrznej do PINO-10 Deski rozdzielczej i PINO-2 Taśma poduszki powietrznej do PINO-13 Deski rozdzielczej.
View attachment 250383

Zmieniłem przełącznik pedału hamulca na taki z 4 PINOS.
View attachment 250384
Podłączyłem przewód do ŻÓŁTEGO wewnętrznej skrzynki bezpieczników (12 V po zapłonie) do przełącznika pedału hamulca z 4 pinami.
View attachment 250385
I wychodzi brązowy przewód z przełącznika pedału hamulca (z 12 V po zapłonie) do pinu-A39 ECU.

Kiedy naciskam hamulec, przełącznik pedału hamulca odcina 12 V, które idzie do pinu A39 ECU.

Kiedy naciskam przycisk CRUISE, na desce rozdzielczej zapala się CRUISE MAIN.
View attachment 250386

Ale kiedy jadę powyżej 50 km/h, naciskam SET i CRUISE LIGADO się nie zapala i tempomat się nie włącza.

Postępowałem zgodnie z instrukcjami z tajskiego filmu, ale nie zadziałało!
View attachment 250387
Cóż, patrzę na wszystko i jak dotąd nie widzę żadnych problemów. Od złącza sprężyny zegarowej za kierownicą do złącza obrotomierza przewody wydają się być poprowadzone prawidłowo. Widzę tylko dwa potencjalne problemy.

Widzę, że wspomniałeś o brązowym przewodzie idącym do złącza ECU. Jeśli to prawda, to brązowy przewód jest w złym miejscu. Brązowy przewód powinien znajdować się w miejscu nr 3, gdzie jest różowy przewód. Zakładam, że różowy przewód idzie do MICU? Jeśli tak, to powinien być w miejscu nr 4, gdzie jest brązowy przewód. Więc po prostu zamień te dwa przewody.

Nie podłączyłem mojego żółtego przewodu z czujnika pedału hamulca do przodu MICU, tak jak w instrukcjach, które mi pokazałeś. Umieściłem mój żółty przewód za MICU w gnieździe Q nr 2. Nie jestem pewien, czy to robi jakąś różnicę, ale dla bezpieczeństwa zmieniłbym to.

Czy możesz wysłać mi zdjęcie złącza wewnątrz kierownicy? Chcę zobaczyć, czy piny są poprawnie ustawione od przełącznika tempomatu do złącza.

Czy kiedykolwiek wymieniłeś sprężynę zegarową? A może użyłeś istniejącej sprężyny zegarowej?

Cóż, patrzę na wszystko i na razie nie widzę żadnego problemu. Od złącza sprężyny zegarowej za kierownicą do złącza obrotomierza, przewody wydają się działać poprawnie. Widzę tylko dwa potencjalne problemy.

Widzę, że wspomniałeś o brązowym przewodzie idącym do złącza ECU. Jeśli to prawda, umieściłeś brązowy przewód w niewłaściwym miejscu. Brązowy przewód powinien znajdować się w miejscu nr 3, gdzie znajduje się różowy przewód. Rozumiem, że różowy przewód idzie do MICU? Jeśli tak, to powinien znajdować się w miejscu nr 4, gdzie znajduje się brązowy przewód. Więc w tym celu wystarczy zamienić te dwa przewody.

Nie podłączyłem mojego żółtego przewodu z czujnika pedału hamulca przed MICU, tak jak instrukcje, które mi pokazałeś, mają. Umieściłem mój żółty przewód za MICU w gnieździe Q nr 2. Nie jestem pewien, czy to robi jakąś różnicę, ale zmieniłbym to na wszelki wypadek.

Czy możesz wysłać mi zdjęcie złącza wewnątrz kierownicy? Chcę zobaczyć, czy piny są poprawnie skonfigurowane od przełącznika tempomatu do złącza.

Czy wymieniłeś już sprężynę zegarową? A może użyłeś istniejącej sprężyny zegarowej?

Cóż, robię wszystko i na razie nie widzę żadnego problemu. Od złącza sprężyny zegarowej za kierownicą do złącza obrotomierza, przewody wydają się działać poprawnie. Właściwie widzę tylko dwa potencjalne problemy.

Zobacz, że specjalizujesz się w brązowym przewodzie, który idzie do złącza ECU. Właściwie umieściłeś brązowy przewód w niewłaściwym miejscu. Brązowy przewód powinien znajdować się w punkcie 3, gdzie znajduje się różowy przewód. Zakładam, że różowy przewód idzie do MICU? Jeśli tak się stanie, powinien znajdować się w punkcie 4, gdzie znajduje się brązowy przewód. Więc w tym celu wystarczy zamienić te dwa przewody.

Nie podłączyłem mojego żółtego przewodu z czujnika pedału hamulca przed MICU, zgodnie z instrukcjami, które mi pokazałeś. Umieściłem mój żółty przewód za MICU w gnieździe Q nr 2. Nie jestem pewien, czy to robi jakąś różnicę, ale zmieniłbym to na wszelki wypadek.

Czy możesz wysłać mi zdjęcie złącza wewnątrz kierownicy? Chcę zobaczyć, czy piny są poprawnie podłączone od przełącznika tempomatu do złącza.

Czy wymieniłeś już sprężynę zegarową? A może użyłeś istniejącej sprężyny zegarowej?
[/CITAR]
Cześć! Zrobiłem tak, jak mi powiedziałeś i odwróciłem pozycje przewodów przełącznika pedału hamulca.
Umieściłem brązowy na pozycji 3, a różowy, który jest 12V po zapłonie, na pozycji 4.

Image

I jak mnie prosiłeś, oto jak wygląda złącze przycisków na kierownicy.

Image

Nie wiem, czy to pomaga w zrozumieniu, ale poniżej znajdują się sekwencje połączeń każdego przewodu:

(Pin-3-Kierownica) Biały=Pomarańczowy (Pin-10-Taśma)=(Klaxon)

(Pin-4-Kierownica) Żółty=Biały (Pin-9-Taśma)=(Set/Zwalnianie)

(Pin-5-Kierownica) Niebieski=Czerwony (Pin-8-Taśma)=(Res/Przyspieszanie)

(Pin-6-Kierownica) Różowy=Żółty (Pin-7-Taśma)=(Tempomat)

(Pin-7-Kierownica) Szary=Czarny (Pin-6-Taśma)=(Masa Tempomat)

(Pin-9-Kierownica) Fioletowy=Żółty (Pin-4-Taśma)=(Klucz-1 Multimedia)

(Pin-10-Kierownica) Brązowy (Pin-3-Taśma)=(Masa Polecenia Multimedia)

*(Pin-11-Kierownica) Czerwony=Czerwony (Pin-1-Taśma)=(Pozytywne Oświetlenie)

**(Pin-12-Kierownica) Zielony=Czarny (Pin-2-Taśma)=(Masa Oświetlenie)

Image

Zgodnie z połączeniami od tyłu taśmy poduszki powietrznej do deski rozdzielczej:

(Pin-1 Taśma) Czerwony=(Pozytywne Oświetlenie)

(Pin-2 Taśma) Zielony=(Pin-13 Deska rozdzielcza/Masa Oświetlenie)

(Pin-3 Taśma) Czarny=(Masa Polecenia Multimedia)

(Pin-4 Taśma) Key1 Multimedia)

(Pin-6 Taśma) Czarny=(Masa Tempomat)

(Pin-7 Taśma) Żółty=(Pin-9 Deska rozdzielcza)=(Główny Tempomat)

(Pin-8 Taśma) Czerwony=(Pin-11 Deska rozdzielcza)=(Res/Przyspieszanie)

(Pin-9 Taśma) Biały=(Pin-10 Deska rozdzielcza)=(Ustaw/Zwalnianie)

(Pin-10 Taśma) Pomarańczowy=(Klaxon)

Image

To są połączenia, które zrobiłem!

W odniesieniu do żółtego przewodu, o którym wspomniałem, jest on po zapłonie i postępujemy zgodnie z instrukcjami z filmu, o którym wspomniałem.

Image

Attachments

Cóż, patrzę na wszystko i jak dotąd nie widzę żadnych problemów. Od złącza sprężyny zegarowej za kierownicą do złącza obrotomierza przewody wydają się być poprowadzone prawidłowo. Widzę tylko dwa potencjalne problemy.

Widzę, że wspomniałeś o brązowym przewodzie idącym do złącza ECU. Jeśli to prawda, masz brązowy przewód w złym miejscu. Brązowy przewód powinien znajdować się w miejscu nr 3, gdzie znajduje się różowy przewód. Zakładam, że różowy przewód idzie do MICU? Jeśli tak, to powinien znajdować się w miejscu nr 4, gdzie jest brązowy przewód. Więc po prostu zamień te dwa przewody miejscami.

Nie podłączyłem mojego żółtego przewodu z czujnika pedału hamulca do przodu MICU, tak jak w instrukcjach, które mi pokazałeś. Umieściłem mój żółty przewód za MICU w złączu Q, gniazdo nr 2. Nie jestem pewien, czy to robi jakąś różnicę, ale zmieniłbym to na wszelki wypadek.

Czy możesz wysłać mi zdjęcie złącza wewnątrz kierownicy? Chcę zobaczyć, czy piny są ustawione prawidłowo od przełącznika tempomatu do złącza.

Czy kiedykolwiek wymieniłeś sprężynę zegarową? A może użyłeś istniejącej sprężyny zegarowej?

Bem, estou olhando tudo e não vejo nenhum problema até agora. Do conector da mola do relógio atrás do volante até o conector do tacômetro, os fios parecem estar funcionando corretamente. Na verdade, só vejo dois problemas potenciais.

Vejo que você mencionou o fio marrom que vai para o conector da ECU. Se isso for verdade, você colocou o fio marrom no lugar errado. O fio marrom deve estar no ponto 3, onde está o fio rosa. Presumo que o fio rosa vá para a MICU? Se isso acontecer, ele deve estar no ponto 4, onde está o fio marrom. Então, para isso, basta trocar esses dois fios.

Não conectei meu fio amarelo do sensor do pedal do freio à frente do MICU como as instruções que você me mostrou. Coloquei meu fio amarelo atrás do MICU no conector Q slot #2. Não tenho certeza se isso faz alguma diferença, mas eu mudaria apenas por segurança.

Você pode me enviar uma foto do conector dentro do volante? Quero ver se os pinos estão configurados corretamente desde o interruptor do controle de cruzeiro até o conector.

Você já substituiu a mola do relógio? Ou você usou a mola do relógio existente?
Zrobiłem tak, jak mi powiedziałeś, zamieniłem pozycje przewodów z przełącznika pedału hamulca.

Teraz brązowy przewód z pozycji 3 do A39 ECU.
A na pozycji 4 różowy przewód to 12V po zapłonie.

Image

Różowy przewód został połączony z żółtym przewodem z przodu MICU zgodnie z instrukcją krok po kroku, którą wziąłem z Internetu:

Image

Nie wymieniłem taśmy poduszki powietrznej, ponieważ ta w pojeździe miała wszystkie piny.
Złącze elementów sterowania kierownicy wygląda następująco:

Image

3 - Biały = Klakson
4 - Żółty = Set/Decel
5 - Niebieski = Res/Accel
6 - Różowy = Cruise Main
7 - Szary = Masa tempomatu
9 - Fioletowy = Key-1 Multimedia
10 - Brązowy = Masa poleceń multimedialnych
11 - Czerwony = Pozytywne oświetlenie
12 - Zielony = Negatywne oświetlenie

Złącze z tyłu kierownicy wygląda następująco:

Image

1 - Czerwony = Pozytywne oświetlenie
2 - Zielony = Negatywne oświetlenie
3 - Czarny = Masa poleceń multimedialnych
4 - Żółty = Key-1 Multimedia
6 - Czarny = Masa tempomatu
7 - Żółty = Cruise Main
8 - Czerwony = Res/Accel
9 - Biały = Set/Decel
10 - Pomarańczowy = Klakson

Poniżej znajdują się połączenia na desce rozdzielczej:

Image

9 - Żółty = Cruise Main
10 - Biały = Set/Decel
11 - Czerwony = Res/Accel
13 - Zielony = Negatywne oświetlenie

Postępowałem zgodnie z poniższym schematem instalacji:

Image

Widzę, że wspomniałeś o brązowym przewodzie idącym do złącza ECU. Jeśli to prawda, to masz brązowy przewód w złym miejscu. Brązowy przewód powinien być w miejscu nr 3, gdzie jest różowy przewód. Zakładam, że różowy przewód idzie do MICU? Jeśli tak, to powinien być w miejscu nr 4, gdzie jest brązowy przewód. Więc po prostu zamień te dwa przewody.

Nie podłączyłem mojego żółtego przewodu z czujnika pedału hamulca do przodu MICU, tak jak w instrukcjach, które mi pokazałeś. Umieściłem mój żółty przewód za MICU w złączu Q gniazdo nr 2. Nie jestem pewien, czy to robi jakąś różnicę, ale zmieniłbym to na wszelki wypadek.

Czy możesz wysłać mi zdjęcie złącza wewnątrz kierownicy? Chcę zobaczyć, czy piny są ustawione prawidłowo od przełącznika tempomatu do złącza.

Cóż, patrzę na wszystko i jak dotąd nie widzę żadnych problemów. Od złącza sprężyny zegarowej za kierownicą do złącza obrotomierza przewody wydają się być poprowadzone prawidłowo. Właściwie widzę tylko dwa potencjalne problemy.

Widzę, że wspomniałeś o brązowym przewodzie idącym do złącza ECU. Jeśli to prawda, to masz brązowy przewód w złym miejscu. Brązowy przewód powinien być w miejscu 3, gdzie jest różowy przewód. Zakładam, że różowy przewód idzie do MICU? Jeśli tak, to powinien być w miejscu 4, gdzie jest brązowy przewód. Więc po prostu zamień te dwa przewody.

Nie podłączyłem mojego żółtego przewodu z czujnika pedału hamulca do przodu MICU, tak jak w instrukcjach, które mi pokazałeś. Umieściłem mój żółty przewód za MICU w złączu Q gniazdo nr 2. Nie jestem pewien, czy to robi jakąś różnicę, ale zmieniłbym to na wszelki wypadek.

Czy użycie przełącznika pedału hamulca 36750-S5A-J02 zamiast 36750-SMA-013 robi jakąś różnicę?
Tutaj w Brazylii Civic 8. generacji miał kilka wersji.
Zasadniczo były to LXS (podstawowy), LXS (średni) i EXS (pełny). Wszystkie były manualne lub automatyczne.
Jednak pierwszy pojawił się w 2006 roku tylko z benzyną, a potem pojawiły się wersje flex (benzyna i etanol).
Mój na przykład nie ma bloku dystrybucyjnego jak twój, tylko MICU, czyli wewnętrzną skrzynkę bezpieczników, pod kierownicą.
Dlatego podłączyłem trzy przewody tempomatu bezpośrednio do obrotomierza.
To spowodowało zaświecenie się Cruise Main, ale przycisk SET nie włącza Cruise.

Discussion starter · #55 ·
Zrobiłem tak, jak mi powiedziałeś, zamieniłem miejscami przewody przełącznika pedału hamulca.
Teraz brązowy przewód z pozycji 3 do A39 ECU.
A w pozycji 4 różowy przewód to 12V po zapłonie.

View attachment 250402

Różowy przewód został połączony z żółtym przewodem z przodu MICU zgodnie z instrukcją krok po kroku, którą miałem z Internetu:

View attachment 250403

Nie wymieniłem taśmy poduszki powietrznej, ponieważ ta, która była w pojeździe, miała wszystkie piny.
Złącze elementów sterowania kierownicy wygląda tak:

View attachment 250404

3 - Biały = Klakson
4 - Żółty = Set/Decel
5 - Niebieski = Res/Accel
6 - Różowy = Cruise Main
7 - Szary = Masa tempomatu
9 - Fioletowy = Key-1 Multimedia
10 - Brązowy = Masa elementów sterowania multimediami
11 - Czerwony = Plus oświetlenia
12 - Zielony = Minus oświetlenia

Złącze z tyłu kierownicy wygląda tak:

View attachment 250405

1 - Czerwony = Plus oświetlenia
2 - Zielony = Minus oświetlenia
3 - Czarny = Masa elementów sterowania multimediami
4 - Żółty = Key-1 Multimedia
6 - Czarny = Masa tempomatu
7 - Żółty = Cruise Main
8 - Czerwony = Res/Accel
9 - Biały = Set/Decel
10 - Pomarańczowy = Klakson

Poniżej znajdują się połączenia na desce rozdzielczej:

View attachment 250406

9 - Żółty = Cruise Main
10 - Biały = Set/Decel
11 - Czerwony = Res/Accel
13 - Zielony = Minus oświetlenia

Postępowałem zgodnie z tym schematem instalacji:

View attachment 250407
Ok, więc zamieniłeś przewody przy czujniku pedału hamulca.

Widzę, że przewodnik online mówi, aby podłączyć żółty przewód z przodu i nie jestem pewien, czy to działa, czy nie, ale podłączyłem go z tyłu. Nie jestem pewien, czy to zrobi jakąkolwiek różnicę.

Ok, to znaczy, że miałeś już sprężynę zegarową ze wszystkimi pinami. Więc użyłeś tego samego, to nie powinno być problemem.

Ok, przeczytałem wszystkie podane przez ciebie wyprowadzenia pinów i porównałem je z moimi. Na podstawie informacji, które mi podałeś, wszystko jest prawidłowo podłączone, od przycisków do obrotomierza. Więc naprawdę nie mam pojęcia, dlaczego to u ciebie nie działa. Poprzedni facet, któremu próbowałem pomóc, miał ten sam problem. System nie chciał się ustawić.

Wiem, że te przełączniki na rynku wtórnym nie są najlepszej jakości. Może być problem z przełącznikiem i dlatego nie działa. Poprzedni facet, któremu próbowałem pomóc, miał inne wyniki niż ja podczas testowania płyty głównej przełącznika w porównaniu z tym, jak testowałem moją za pomocą multimetru.

Kolejna sprawa jest taka, że ​​on, tak jak ty, ominął blok dystrybucji i poszedł prosto do obrotomierza. Nie jestem pewien, jak ważny jest blok dystrybucji. Ale wszystkie Civiki 8. generacji powinny je mieć. Jest pod kierownicą po prawej stronie kolumny kierownicy. Jeśli położysz się na plecach i spojrzysz pod deskę rozdzielczą, blok dystrybucji będzie po lewej stronie kolumny kierownicy, gdy na nią patrzysz.

Jedyne, co mogę polecić, to przetestowanie 3 przewodów między każdym złączem, aby upewnić się, że są we właściwych miejscach. Możesz użyć ustawienia ciągłości na multimetrze, aby to przetestować.

To bardzo mało prawdopodobne, ale możliwe, że twój obrotomierz jest niezgodny. Ale nie widzę powodu, dla którego miałby być niezgodny, jeśli Cruise Main się włączył.

Może przełącznik jest zły? Powiedziałbym, spróbuj przełącznika OEM...

Discussion starter · #56 ·
Czy użycie przełącznika pedału hamulca 36750-S5A-J02 zamiast 36750-SMA-013 robi jakąś różnicę?
W Brazylii Civic 8. generacji miał kilka wersji.
Zasadniczo były to LXS (podstawowy), LXS (średni) i EXS (pełny). Wszystkie z manualną lub automatyczną skrzynią biegów.
Jednak pierwszy pojawił się w 2006 roku tylko z benzyną, a następnie pojawiły się wersje flex (benzyna i etanol).
Mój na przykład nie ma bloku rozdzielczego jak Twój, tylko MICU, czyli wewnętrzną skrzynkę bezpieczników, pod kierownicą.
Dlatego podłączyłem trzy przewody tempomatu bezpośrednio do tachografu.
To spowodowało zaświecenie się tempomatu głównego, ale przycisk SET nie włącza tempomatu.
Nie, nie ma różnicy w przełączniku, powód. użyto 36750-SMA-013, ponieważ jest to najnowsza wersja tego przełącznika hamulca. Zastępuje on te numery części - 36750-S5A-J01, 36750-SDA-A01, 36750-S5A-J02, 36750-SMA-003. Numer części, który podałeś, jest jednym z zestawu, który został zastąpiony przez ten, który wymieniłem, więc wszystkie są ze sobą kompatybilne. Więc to nie jest problem.

Spróbuj jeszcze raz sprawdzić blok rozdzielczy, ponieważ powinien go mieć... Istnieje możliwość, że go nie ma, ale po prostu sprawdź jeszcze raz. Powinien znajdować się po prawej stronie kolumny kierownicy. Jeśli leżysz i patrzysz w górę na kolumnę kierownicy, powinien znajdować się po twojej lewej stronie. Może to być inne w przypadku Civica z kierownicą po prawej stronie. Nie jestem pewien, gdzie się znajduje w jednym z nich... Czy twój ma kierownicę po prawej stronie?

Nie, nie ma różnicy w przełączniku, powód. użyty 36750-SMA-013 jest taki, że jest to najnowsza wersja tego przełącznika hamulca. Zastępuje te numery części tutaj - 36750-S5A-J01, 36750-SDA-A01, 36750-S5A-J02, 36750-SMA-003. Numer części, który podałeś, jest jednym z zestawu, który został zastąpiony przez ten, który podałem, więc wszystkie są ze sobą kompatybilne. Więc to nie problem.

Spróbuj jeszcze raz sprawdzić blok rozdzielczy, ponieważ powinien go mieć... Istnieje możliwość, że go nie ma, ale po prostu sprawdź jeszcze raz. Powinien znajdować się po prawej stronie kolumny kierownicy. Jeśli leżysz i patrzysz na kolumnę kierownicy, powinien znajdować się po twojej lewej stronie. Może to być inne dla Civica z kierownicą po prawej stronie. Nie jestem pewien, gdzie się znajduje w jednym z nich... Czy twój ma kierownicę po prawej stronie?
Image

Image

Jak widać na powyższych zdjęciach, nie ma tego bloku rozdzielczego.
Nie wiem, czy wersje LXL lub EXL by go miały, zobaczę Civic EXL mojego znajomego, jeśli go ma.

Discussion starter · #58 ·
View attachment 250413
View attachment 250412
Jak widać na powyższych zdjęciach, nie ma tego bloku dystrybucyjnego.
Nie wiem, czy wersje LXL lub EXL by go miały, zobaczę Civic EXL mojego przyjaciela, czy go ma.
Co?!?! O rany, naprawdę go nie masz... Powinien być na tej srebrnej zakładce na drugim zdjęciu. hmmm.

Czy Twój Civic jest lewo- czy prawostronny?

Jeśli jest prawostronny, czy uważasz, że blok dystrybucyjny znajduje się po lewej stronie pojazdu za schowkiem?

Co?!?! O rany, naprawdę go nie masz... Powinien być na tej srebrnej zakładce na drugim zdjęciu. hmmm.

Jeśli jest prawostronny, czy uważasz, że blok dystrybucyjny znajduje się po lewej stronie pojazdu za schowkiem?

Co?!?! O mój Boże, naprawdę nie masz żadnego... Powinno być na tej srebrnej zakładce na drugim zdjęciu. hmmm.

Jeśli jest prawostronny, czy myślisz, że blok rozdzielczy znajduje się po lewej stronie pojazdu za schowkiem?

O que?!?! Nossa, você realmente não tem um... Deveria estar naquela aba prateada da segunda foto. hmmm.

O seu cívico é esquerdo ou direito?

Se for direito, você acha que o bloco de distribuição fica no lado esquerdo do veículo, atrás do porta-luvas?
Tutaj w Brazylii wszystkie pojazdy są lewostronne.

Aby to zobaczyć, wysłałem Ci nawet dwa zdjęcia z obu stron kolumny kierownicy, abyś mógł zobaczyć, że nie ma bloku rozdzielczego.

Po prostu nie wiem, czy wersje pośrednie LXL lub pełna EXL je mają.

Sprawdzę w Civic EXL mojego przyjaciela, czy ma blok rozdzielczy.

Dlatego poprowadziłem trzy przewody tempomatu bezpośrednio do tachografu.

Discussion starter · #60 ·
Tutaj w Brazylii wszystkie pojazdy są po lewej stronie.

Wysłałem ci nawet dwa zdjęcia obu stron kolumny kierownicy, abyś zobaczył, że nie ma bloku dystrybucji.

Po prostu nie wiem, czy wersje pośrednie LXL lub pełne EXL je mają.

Sprawdzę w Civic EXL mojego przyjaciela, czy ma blok dystrybucji.

Dlatego poprowadziłem trzy przewody tempomatu bezpośrednio do tachografu.
To oznacza, że ​​kierownica jest po prawej stronie samochodu, prawda? Kierownica w moim samochodzie jest po lewej stronie samochodu. Może Civiki z kierownicą po prawej stronie mają skrzynkę rozdzielczą w innym miejscu w samochodzie? Dlatego poleciłem sprawdzić za schowkiem, może tam jest. Jeśli nie, to Twój model prawdopodobnie po prostu go nie ma.

Cóż, daj mi znać, co znajdziesz.

41 - 60 of 71 Posts