8th Generation Honda Civic Forum banner
81 - 100 of 147 Posts
Zawsze myślałem, że spaw może to naprawić, ale skąd mam wiedzieć. JB weld brzmi (dla wielu z nas) jak nakładanie gumy do żucia na pęknięcie, ale jeśli działa, to nie jest głupie. Dzięki za podzielenie się, bardzo ciekawe punkty. Daj nam znać o wszelkich aktualizacjach dotyczących Twojej naprawy. Mój samochód ma 284 tys. km na liczniku i nie miałem żadnych problemów z płynem chłodniczym/chłodnicą/pękniętym blokiem.

Zawsze myślałem, że spawanie może to naprawić, ale skąd mam wiedzieć. JB Weld brzmi (dla wielu z nas) jak nakładanie gumy do żucia na pęknięcie, ale jeśli działa, to nie jest głupie. Dzięki za podzielenie się, bardzo ciekawe punkty. Daj nam znać o wszelkich aktualizacjach dotyczących Twojej naprawy. Mój samochód ma 284 tys. km na liczniku i nie miałem żadnych problemów z płynem chłodniczym/chłodnicą/pękniętym blokiem.
Rozumiem - JB Weld brzmi jak szalony pomysł, ale od wielu lat udowodnił swoją skuteczność w przypadku pęknięć na głowicach cylindrów, gdzie ciśnienia są dość wysokie. Znam kilka naprawionych za pomocą JB Weld i zrobiłem 2, gdzie wynik utrzymywał się przez kilka lat, nawet pęknięcia w obszarze komory cylindra (na głowicy).

Jest nawet film wideo online, w którym ktoś uformował głowicę cylindra z niczego innego jak JB Weld, wywiercił i nagwintował otwór na świecę zapłonową, w małym 1-cylindrowym silniku - i działał przez około 30 minut bez awarii (tylko eksperyment).

JB Weld nie miałby żadnego problemu z zatkaniem dziury, która w przeciwnym razie nie jest nawet poddana typowemu naprężeniu mechanicznemu.

Dodaj mnie do listy

2007 EX z przebiegiem 155000. Jestem jedynym właścicielem i jest to codzienny kierowca - i jeżdżę odpowiedzialnie

Zdiagnozowałem to, czytając i znajdując cztery miejsca, w których tworzą się wycieki, i zauważając płyn z przodu silnika po lewej stronie kolektora wydechowego. Gdy samochód był uruchomiony, dmuchałem sprężonym powietrzem na ten obszar i całkowicie go wyczyściłem, a następnie obserwowałem, jak płyn wraca. Spojrzałem również pod spód, ale nigdy nie jest łatwo zobaczyć źródło wycieku, ponieważ ciecz spływa po różnych powierzchniach i nie kapie po prostu w dół, więc spod pojazdu mogłem tylko powiedzieć, że było to gdzieś z przodu bloku

Dobrą wiadomością jest to, że znalazłem miejsce w Dallas (właściwie Garland), które sprowadza używane silniki JDM i ma kilka całkiem dobrych recenzji. Chcą 800 dolarów za silnik i 600 dolarów za wymianę. Myślę, że to dobra inwestycja w to, co w przeciwnym razie jest bardzo czystym i w większości bezproblemowym pojazdem. Chciałbym zamieścić nazwę, ale nie jestem pewien, jaka jest polityka na tej stronie. Może ktoś da mi znać.

Kilka ostatnich punktów:

- Myślałem o naprawie JB Weld i chociaż może to być tymczasowe wyjście, istnieją cztery potencjalne miejsca, w których mogą powstać pęknięcia, a dwa z nich znajdują się z tyłu, więc nawet jeśli znajdziesz i naprawisz jeden, a on się utrzyma, drugi może się otworzyć

- Jeśli chodzi o komentarze, które mówiły caveat emptor, być może informacje o tym problemie są "łatwo dostępne" w Internecie, ale z drugiej strony (jak zauważyli inni) kupiłem swój w 2007 roku, więc ten komentarz nie ma wpływu na moją sytuację, ani, jak sądzę, na sytuację wielu innych

- Dodałem swoje nazwisko do listy skarg na pojazdy w NHTSA, na wypadek gdyby miało to jakiś korzystny efekt.

- Wreszcie jedno ze zdjęć, które widziałem podczas badań, było prawie identyczne z tym, które zrobiłem pod spodem mojego pojazdu. To było trochę zabawne zobaczyć podobieństwo, ale dobre potwierdzenie, że jestem na właściwej drodze

Powodzenia dla tych, którzy pójdą w moje ślady

Och, a następnym pojazdem będzie Tesla, a nie Honda

Dodać mnie do listy

2007 EX z przebiegiem 155000. Jestem jedynym właścicielem i jest to codzienny kierowca - i jeżdżę odpowiedzialnie

Zdiagnozowałem to, czytając i znajdując cztery miejsca, w których tworzą się wycieki, i zauważając płyn z przodu silnika po lewej stronie kolektora wydechowego. Gdy samochód pracował, dmuchałem sprężonym powietrzem w ten obszar i całkowicie go wyczyściłem, a następnie obserwowałem, jak płyn wraca. Spojrzałem również pod spód, ale nigdy nie jest łatwo zobaczyć źródło wycieku, ponieważ ciecz spływa po różnych powierzchniach i nie kapie po prostu w dół, więc spod pojazdu mogłem tylko powiedzieć, że było to gdzieś z przodu bloku

Dobrą wiadomością jest to, że znalazłem miejsce w Dallas (właściwie Garland), które sprowadza używane silniki JDM i ma kilka całkiem dobrych recenzji. Chcą 800 dolarów za silnik i 600 dolarów za wymianę. Myślę, że to dobra inwestycja w to, co w przeciwnym razie jest bardzo czystym i w większości wolnym od problemów pojazdem. Zamieściłbym nazwę, ale nie jestem pewien, jaka jest polityka na tej stronie. Być może ktoś może mi dać znać.

Kilka ostatnich punktów:

- Myślałem o naprawie JB Weld, i chociaż może to być tymczasowe wyjście, istnieją cztery potencjalne miejsca, w których mogą powstać pęknięcia, a dwa z nich znajdują się z tyłu, więc nawet jeśli znajdziesz i naprawisz jeden, i się trzyma, drugi może się otworzyć

- Jeśli chodzi o komentarze, które mówiły, że kupujący powinien uważać, być może informacje o tym problemie są "łatwo dostępne" w Internecie, ale z drugiej strony (jak zauważyli inni) kupiłem swój w 2007 roku, więc ten komentarz nie ma wpływu na moją sytuację ani, jak sądzę, na sytuację wielu innych

- Dodałem swoje nazwisko do listy skarg na pojazdy w NHTSA, na wypadek gdyby miało to jakiś korzystny efekt.

- Wreszcie jedno ze zdjęć, które widziałem podczas badań, było prawie identyczne z tym, które zrobiłem pod spodem mojego pojazdu. To było trochę zabawne zobaczyć podobieństwo, ale dobre potwierdzenie, że jestem na właściwej drodze

Powodzenia dla tych, którzy pójdą w moje ślady

Och, a następnym pojazdem będzie Tesla, a nie Honda
Silnik JDM? Ile ma przejechanych mil? Czy będzie kompatybilny z naszymi R18 (komputer)? W każdym razie, jeśli tak, świetna cena.

Dla tych, którzy to czytają, zdajcie sobie sprawę, że Honda naprawiła ten problem od 2010 roku (nie pamiętam, czy to w 100% poprawne), więc szukajcie silników z tego roku lub nowszych. Są "plug and play" (blok z 2010 roku będzie działał w 2006 roku). Honda zepsuła sprawę, ale statystycznie rzecz biorąc, nie jest to powszechny problem. Jeśli JD weld działa przez kilka lub kilkanaście lat, to świetnie. Jeśli nie, znajdź blok, który nie jest dotknięty i znajdź kogoś, kto może to zrobić tanio. To nie jest opcja dla większości ludzi, ponieważ uważają, że nie jest to warte zachodu.

Mój następny pojazd będzie Hondą.

Silnik JDM? Ile ma przejechanych mil? Czy będzie kompatybilny z naszymi R18 (komputer)? W każdym razie, jeśli tak, to świetna cena.
Teoretycznie dość mało; zacytowali mi 60 tys., chociaż będę musiał uwierzyć im na słowo. Zakładam, że będzie kompatybilny, ponieważ mój nie będzie pierwszym, który zrobili. Wyciągnąłem bagnet i wyglądał całkiem czysto

Będę Cię informować

Teoretycznie dość nisko; zacytowali mi 60 tys., chociaż będę musiał im uwierzyć na słowo. Zakładam, że będzie kompatybilny, ponieważ nie będzie to pierwszy raz, kiedy to zrobią. Wyciągnąłem bagnet i wyglądał całkiem czysto

Będę Cię informować
Super, powodzenia i daj znać, jak poszło.

Hej wszystkim,

Przepraszam, jeśli to nie jest właściwe miejsce do publikowania, ale jestem zbyt zrozpaczony kosztem naprawy 4,5 tys. Chciałbym założyć wątek, abyśmy mogli udokumentować, ile osób ma pęknięcia bloków silnika po wygaśnięciu 10-letniej gwarancji. Mój pękł w zeszłym tygodniu (po 102 tys.) i go przywiozłem. Jestem 2 miesiące po gwarancji.

Zrobiłem trochę badań i zobaczyłem, że silnik zwykle zawodzi przy przebiegu około 90-110 tys. mil.

Ponieważ są osoby, które nie jeżdżą więcej niż 8 tys. mil rocznie, zajęłoby to średnio około 11,25 roku, zanim ich silnik ulegnie awarii.

Chcę wiedzieć od innych właścicieli, czy uważają, że możliwe jest zorganizowanie pozwu zbiorowego, aby pokryć ten problem na czas nieokreślony, ponieważ 100 tys. i kupno nowego silnika to trochę śmieszne.

Jeszcze raz przepraszam, jeśli to nie jest właściwe miejsce, może moderator mi pomoże. Jeszcze raz, to problem 2,5k-4,5k. Uważam, że powinno się tym zająć społeczność.
Witajcie wszyscy

Wczoraj dołączyłem do klubu wkurzonych właścicieli Civiców! Jestem w Kanadzie, mój Civic z 2008 roku został zdiagnozowany przez dealera Hondy z pęknięciem silnika, ma tylko 112 tys. mil przebiegu!

Powiedzieli mi, żebym skontaktował się z Honda Canada itp., ale wszyscy wiemy, że to nigdzie nie zaprowadzi, więc jestem tutaj i chcę zobaczyć, jaką drogę obrali inni. Jest to wada produkcyjna znana już w 2010 roku i nie jest objęta gwarancją, Honda powinna była wycofać te samochody, gdy tylko dowiedziała się o problemie, zamiast tego zachowała to w tajemnicy i chroniła swoją markę kosztem konsumentów! To może uzasadniać pozew, ale czy możemy się zebrać i zawiązać sojusz przeciwko gigantycznej firmie?

Przeczytałem wszystkie odpowiedzi w tym wątku, wszyscy jesteśmy rodzinami klasy średniej, które po prostu chciały mieć niezawodny samochód, to w żaden sposób nie jest uczciwe.

Proszę moderatorów i oryginalnego twórcę tego wątku o skontaktowanie się ze wszystkimi właścicielami tutaj, jeśli to możliwe, i uzyskanie aktualizacji, abyśmy mogli zobaczyć, jakie mogą być nasze kolejne kroki. Petycja byłaby najmniejszą rzeczą, jaką możemy zrobić, a także porady, jak podejść do Hondy? Lepiej być miłym i błagać o dofinansowanie kosztów wymiany silnika lub być szorstkim i grozić pozwem?!

Odebrałem ją w weekend i dotarłem do domu, więc pierwsza przeszkoda pokonana.

Wszystko wydaje się działać: klimatyzacja, ogrzewanie, wspomaganie kierownicy, alternator, rozrusznik, światła itp. Żadnych plam na betonie, odkąd został zaparkowany. Powiedziałem im na wstępie, że pompa wspomagania kierownicy może przeciekać i najwyraźniej ją naprawili lub może wymienili wąż podczas instalacji. To było miłe z ich strony.

W samochodzie czuć zapach, jakby diesla, więc myślę, że to jakiś środek do czyszczenia silnika i mam nadzieję, że zniknie. Jedyne, co mnie martwi, to tykanie, zarówno na biegu jałowym, jak i pod obciążeniem, chociaż wydaje się znikać podczas jazdy. Zakładam, że to luz zaworowy i obejrzałem film, który pokazuje, że jest to dość łatwe do wyregulowania. Będę to monitorował przez jakiś czas i może im o tym wspomnę, albo poczekam do końca gwarancji i zrobię to sam.

Jestem teraz bardzo szczęśliwy i skoro nikt nie powiedział, że nie mogę podać nazwy, to było JDMAllianceUSA w Garland (tuż za Dallas) w Teksasie. Wysyłają również swoje silniki, więc jeśli jesteś poza miastem, to wciąż możliwe źródło niedrogiego zamiennika, jeśli masz ten straszny pęknięty blok. Powiedzieli, że ten miał około 54 000 mil przebiegu.

Będę Cię informował na bieżąco, ale jak dotąd zdecydowanie jest dobrze.

Cześć wszystkim

Właśnie dołączyłem do klubu wkurzonych właścicieli Civica wczoraj! Jestem w Kanadzie, mój Civic z 2008 roku został zdiagnozowany przez dealera Hondy z pęknięciem silnika, ma dopiero 112 tys. km przebiegu!

Powiedziano mi, żebym skontaktował się z Honda Canada itp., ale wszyscy wiemy, że to do niczego nie doprowadzi, więc jestem tutaj, aby zobaczyć, jaką drogą poszli inni. To wada produkcyjna znana już w 2010 roku i nie jest objęta gwarancją, Honda powinna była wycofać te samochody, gdy tylko dowiedziała się o problemie, zamiast tego milczała i chroniła swoją markę kosztem konsumentów! To może uzasadniać działania prawne, ale czy jesteśmy w stanie zebrać się razem i utworzyć sojusz przeciwko gigantycznej firmie?

Przeczytałem wszystkie odpowiedzi w tym wątku, wszyscy jesteśmy rodzinami klasy średniej, które po prostu chciały mieć niezawodny samochód, to w żaden sposób nie jest sprawiedliwe.

Proszę moderatorów i oryginalnego twórcę tego wątku o skontaktowanie się ze wszystkimi właścicielami tutaj, jeśli to możliwe, i uzyskanie aktualizacji, abyśmy mogli zobaczyć, jakie mogą być nasze kolejne kroki. Petycja byłaby najmniejszą rzeczą, jaką możemy zrobić, a także porada, jak podejść do Hondy? Lepiej być miłym i błagać o dofinansowanie kosztów wymiany silnika lub być szorstkim i grozić pozwem?!
Jedna osoba może wszcząć pozew zbiorowy. Skontaktuj się z prawnikiem zajmującym się pozwami zbiorowymi i dowiedz się, czy możesz go rozpocząć. Wtedy inni mogą dołączyć.

To, o czym nie wspomniałeś, to co zamierzasz teraz zrobić ze swoim samochodem? Wymienić go na innego Hondę? Spróbować go naprawić, tak jak inni na YouTube? Jeździć nim, aż się zatrzyma? Sprzedać go na złomowisko lub oddać na cele charytatywne? To bardziej interesujące pytanie.

Cześć wszystkim

Dołączyłem wczoraj do klubu wkurzonych właścicieli Civica! Jestem w Kanadzie, mój Civic z 2008 roku został zdiagnozowany przez dealera Hondy z pęknięciem silnika, ma dopiero 112 tys. km!
Honda nic nie zrobi. Zakryli tę wadę lata temu, a (przedłużona) gwarancja na Twój konkretny samochód wygasła. Możesz spróbować zmusić ich do naprawy, ale nie postawiłbym na to żadnych pieniędzy. Zdaj sobie sprawę, że samochód ma teraz 12 lat. Poszedłbym do dealera, który Ci go sprzedał. Porozmawiaj z prawnikiem, a najprawdopodobniej zawrzesz jakąś ugodę. Nie wiedziałeś o tej wadzie, ONI (dealer) wiedzieli.
Powodzenia

Silnik JDM? Ile ma mil? Czy będzie kompatybilny z naszymi R18 (komputer)? W każdym razie, jeśli tak, to świetna cena.
Silniki JDM R18 są w pełni kompatybilne, jeśli przeczytasz wcześniejsze posty, kilku z nas je wymieniło z powodu pęknięć. Japońskie odlewy nie miały tych samych problemów, co bloki amerykańskie.

Szkoda, że nie miałem wyceny naprawy za taką cenę! Mój silnik kosztował 960 dolarów, a wyceny instalacji wynosiły 2-3 tys. dolarów, więc zrobiłem to sam.

Jeśli wybierzesz opcję DIY z silnikiem JDM, musisz przełączyć wiązkę przewodów, przepustnicę i myślę, że to był czujnik ciśnienia oleju. Na tym forum jest bardzo dobry post szczegółowo opisujący wymianę, którą podążałem, aby zrobić swoją. Nie było to trudne, ale nie każdy czuje się komfortowo lub ma narzędzia/przestrzeń, aby samemu wyciągnąć blok silnika...

Honda musiała mieć najlepszych inżynierów ds. niezawodności na świecie, aby obliczyć 10-letnie przedłużenie gwarancji, ponieważ prawie nie czytałem o tym, żeby czyjś blok pękł w ciągu 10 lat... osobiście byłem 4 miesiące po tym dniu.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

JDM R18 są w pełni kompatybilne, jeśli przeczytasz wcześniejsze posty, kilku z nas wymieniło je z powodu pęknięć. Japońskie odlewy nie miały tych samych problemów, co bloki amerykańskie.
Nigdy tego nie sprawdzałem, ponieważ nigdy nie było to dla mnie problemem, dopóki nie zdałem sobie sprawy, że mój blok jest uszkodzony. Mam prawie 300 000 mil i jak dotąd wszystko dobrze. Ale jeśli/kiedy mój blok pęknie, chciałbym wiedzieć, gdzie szukać informacji, jak dokonać tej wymiany. Spróbuję znaleźć i opublikować link.

Dzięki za info.

Cóż, umarła mi :( Jechałem do domu, wjechałem na autostradę i zapaliła się kontrolka CEL, obroty spadły do zera i zjechałem na pobocze. Kiedy próbowałem ją uruchomić, usłyszałem coś, co brzmiało jak przerywający przekaźnik pod deską rozdzielczą po przekręceniu kluczyka. Rozrusznik się kręcił, ale silnik nie odpalał. Czekałem chwilę, potem spróbowałem ponownie i odpaliła (CEL pozostał włączony) i mogłem jechać może 400 jardów. Robiłem to wielokrotnie, próbując dostać się do 'Auto Zone Near Me', ale w końcu umarła i nie chciała się uruchomić ponownie. Zostałem odholowany do AZ (głupio, bo powinienem był jechać prosto do domu), odczytałem kody i miałem dwa: P2610 - Problem z wydajnością wewnętrznego timera wyłączenia zapłonu PCM P0685 - Usterka obwodu wewnętrznego ECM/PCM (obwód kontroli zasilania) a zalecenie brzmi: Napraw moduł sterowania silnikiem W końcu zostałem odholowany do domu, zaparkowałem samochód z przodu i mogłem nim dzisiaj rano pojechać z tyłu. Zadzwoniłem do JDM i powiedzieli, że to mój stary ECU w pojeździe, że go nie wymienili, co jest prawdą, bo musieliby przeprogramować klucze i powiedzieli, że nie zmienili wiązki przewodów dla ECU Ponieważ samochód od czasu do czasu jeździ, mam wrażenie, że to po prostu złe uziemienie lub złe połączenie gdzieś - chociaż gdzie i czy kiedykolwiek je znajdę, to inna sprawa. Nie zamierzam rzucać pieniędzy w pojazd Szukałem używanych ECU na ebayu, ale czytałem też o programowaniu VIN i immobilizera. Jeden z filmów na YouTube sugerował nawet wylutowanie chipów ze starego ECU i wlutowanie ich do nowego ECU, aby uniknąć przeprogramowania - lol W każdym razie, na tym to teraz stoi. Czy ktoś ma jakieś pomysły, gdzie może być usterka uziemienia/połączenia? Jeśli chodzi o JDM, muszę się z nimi zgodzić, że to nie problem gwarancyjny, jeśli nie zmienili ECU, chociaż przeczytałem dwa posty powyżej "silnik JDM, musisz przełączyć wiązkę przewodów", więc nie jestem jeszcze pewien co do tej części. Jeśli ktoś mógłby wyjaśnić, co oznacza to zdanie. Będę was wszystkich informował

Mam Civica z 2006 roku z ...... czekajcie....... Tylko 36 tys. km. Kupiony fabrycznie nowy. Jeździłem kilka mil dziennie. Garażowany i utrzymywany religijnie. Dzisiaj otrzymałem diagnozę pękniętego bloku silnika. Gdyby ten samochód miał więcej kilometrów, pigułka poza gwarancją byłaby nieco łatwiejsza do przełknięcia. Zadzwoniłem do Hondy, ale po przeczytaniu tych postów niczego się nie spodziewam.

Mam Civica z 2006 roku z ...... czekajcie .......
Tylko 36 tys. w nim. Kupiony fabrycznie nowy. Jeździłem kilka mil dziennie. Garażowany i utrzymywany religijnie. Dzisiaj otrzymałem diagnozę pękniętego bloku silnika. Gdyby ten samochód miał więcej mil, pigułka poza gwarancją byłaby nieco łatwiejsza do przełknięcia. Zadzwoniłem do Hondy, ale po przeczytaniu tych zgubionych niczego się nie spodziewam
Wow, co za wstyd. Twój samochód jest wciąż dzieckiem. Sprawdziłbym w kilku niezależnych warsztatach, jak mogą Ci pomóc. Najwyraźniej spawanie bloku trzyma się przez jakiś czas. Alternatywą jest zdobycie silnika z 2010 roku (odlanego prawidłowo, aby nigdy nie pękł), ale nie jestem pewien, jak bardzo jesteś zmotywowany i ile chcesz wydać. Mimo wszystko powodzenia!

Mój Civic z 08 roku (około 90 000 km = 55 923,407 mil) również ma ten sam problem z pęknięciami.

Jesteśmy w tej samej łodzi. Jeśli ktoś rozpocznie pozew zbiorowy, prosimy o zamieszczenie informacji na tym forum. Jestem pewien, że wiele osób ma ten sam problem i chce dołączyć do pozwu zbiorowego.

Kupujemy Hondę, ponieważ jest niezawodna. Niszczą się same. Mój następny samochód nie będzie Hondą.

Mam Civica z 2006 roku z ...... czekajcie .......
Tylko 36 tys. w nim. Kupiony fabrycznie nowy. Jeździłem kilka mil dziennie. Garażowany i utrzymywany religijnie. Dziś dostałem diagnozę pękniętego bloku silnika. Gdyby ten samochód miał więcej mil, pigułka poza gwarancją byłaby nieco łatwiejsza do przełknięcia. Zadzwoniłem do Hondy, ale po przeczytaniu tych zgubionych niczego się nie spodziewam
Gdybym był w twojej sytuacji, wymieniłbym blok, a następnie zaniósłbym Hondę do sądu drobnych roszczeń. Twój samochód ma nadal - jak nowy - po 14 latach.. :)

81 - 100 of 147 Posts