8th Generation Honda Civic Forum banner
81 - 93 of 93 Posts
Cóż, dokonałem dziś magicznego odkrycia....jeśli przypadkiem masz wiązkę przewodów z samochodu....spójrz na przewody....moja wiązka LX ma nazwę każdego przewodu wydrukowaną z boku każdego przewodu.

Edycja....Fałsz lol Pomyślałem o tym i moja uprząż Crutchfield miała nazwy przewodów na niej :haybunny:

Mam Civic ex coupe z 2006 roku z systemem audio premium (model kanadyjski), do przemyślenia...

Zainstalowałem aftermarketowy avic 6000nex z modułem sterowania kierownicą pac rci, wszystko działało świetnie. 2 lata później zapaliła się kontrolka ABS. ŻADEN PROBLEM, zabrałem go do serwisu, nie mogli się skomunikować z modułami na kline, okazało się, że 6,5 godziny później @ 100,00 za godzinę sygnał używany do modułu kierownicy to pin 7 @ dlc. TAK, kline był zwarty do masy, piszę to dla tych, którzy mogli mieć podobne problemy lub dla tych, którzy chcą majstrować przy swoim samochodzie, wydałem ponad 600,00 na znalezienie problemu przez serwis, więc to pieniądze, których nie musicie wydawać.

Wysłane z mojego SM-T560NU za pomocą Tapatalk

dobre znalezisko pumpdog pytanie dla ciebie lub kogokolwiek, mam 06 Ex bez nawigacji, ale z gównianym fabrycznym wzmacniaczem z 7 głośnikami / 8'' subem i zamierzam zamontować AVIC-N3
głośniki niskotonowe, głośniki itp. itd. .... co powinienem zrobić najlepiej?

A) poprowadzić nowy przewód głośnikowy od głośników do wzmacniacza i od wzmacniacza do rca > AVIC-N3

B) używając fabrycznego okablowania? jak co mam zrobić? Nie chcę LOC, ponieważ mam już lepsze ulepszone rzeczy z rynku wtórnego......

zapomnij o fabrycznym sh!T:pat: :eek:hnoes: i wydaj tę samą kwotę na dobre rzeczy z rynku wtórnego:laughing: :thumb: cholera, nawet ja wiem, gdzie można uzyskać lepsze oferty niż CC/bb, skontaktuj się ze mną
dla czerwonego przewodu akcesoriów metra aswc-1 czy mam go podłączyć do fioletowego czy białego? a jeśli jest biały, który # biały to jest?
Uprząż radiowa
+12V DC Stała Biały
Przełączane akcesorium Fioletowy

na zdjęciu axxess jest napisane 12v akcesorium, które jest fioletowe, ale na liście przewodów 12v jest białe?
pomocy proszę jak najszybciej

dla czerwonego przewodu akcesoryjnego metra aswc-1, czy mam go podłączyć do fioletowego czy białego? A jeśli to biały, to który # biały?
Uprząż radiowa
+12V DC Stałe Biały
Przełączane Akcesoria Fioletowy

na zdjęciu axxess jest napisane 12v akcesoria, które jest fioletowe, ale na liście przewodów 12v jest białe?
pomocy proszę jak najszybciej

View attachment 242027 View attachment 242028
Fioletowy to przełączane zasilanie, więc włącza się tylko wtedy, gdy kluczyk jest włączony. To najlepsza opcja, chyba że chcesz obudzić się pewnego ranka z rozładowanym akumulatorem.

Tak, wiem, stary post, zwłaszcza OP... dużo dobrych informacji tutaj, ALE

Długoletni właściciel Civica, krótki czas na tym forum... badam wymianę głośników w moim Civic '08 EX Coupe Premium Sound system i diagnozuję problem braku dźwięku w tylnej półce i subwooferze...

sinplybao .... zamieścił odpowiedź wskazującą, że dołączony został definitywny schemat okablowania, z kilkoma linkami do schematów...

Najwyraźniej link został zmieniony/uszkodzony z czasem, wiem, że to bardzo stary post, ale jeśli jesteś taki jak ja, dane są wciąż dostępne.

Mógłbyś zaktualizować/ponownie opublikować linki, na pewno by mi się przydały, w internecie krąży wiele mylących informacji o dezinformacji.

Jeśli ktoś inny to pobrał i zapisał, na pewno by mi się przydały.

Próbuję również znaleźć, gdzie/jak przebiega okablowanie od fabrycznego wzmacniacza do przednich drzwi i głośników wysokotonowych.
'08 Civic EX Coupe z Premium Sound..

Nie ma cewki/induktora na głośniku średniotonowym/drzwiowym i nie ma kondensatora na głośniku wysokotonowym.

Gdzie znajduje się zwrotnica, wzmacniacz ma tylko wyjścia dla przodu lewego i przodu prawego, głośniki drzwiowe mają tylko po 2 przewody każdy, a kolory są inne przy głośniku wysokotonowym niż przy głośniku drzwiowym... Gdzieś musi być rozdzielone, a logika mówi, że musi być, powinna być, sieć zwrotnicy gdzieś.

Edycja -- Wzmacniacz faktycznie ma oddzielne wyjścia dla drzwi L/R i głośnika wysokotonowego L/R, tylko nie mogę znaleźć, gdzie w wiązce przewodów biegną przewody głośnika wysokotonowego.

Czy wszystkie te diagramy zniknęły? Nie widzę żadnych diagramów ani zdjęć itp. dołączonych w tym wątku...

Schemat okablowania audio Hondy Civic 2006
:Wi?zka radia
+12V DC Sta?e Bia?y
Prze??czane akcesorium Fioletowy
Masa Czarny
Antena zasilania Szary
Zdalne w??czenie Jasnoniebieski
O?wietlenie Czerwony/Czarny lub Szary
Lewy przód + Jasnozielony
Lewy przód - Ró?owy
Prawy przód + Szary
Prawy przód - Br?zowy
Lewy ty? + ??ó?ty
Lewy ty? - Br?zowy
Prawy ty? + Niebieski
Prawy ty? - Pomara?czowy

:Wyj?cia wzmacniacza
Zdalne w??czenie Jasnoniebieski
Lewy przód ?rodek + Jasnozielony
Lewy przód ?rodek - Ró?owy
Prawy przód ?rodek + Szary
Prawy przód ?rodek - Br?zowy
Lewy ty? ?rodek + ??ó?ty
Lewy ty? ?rodek - Br?zowy
Prawy ty? ?rodek + Niebieski
Prawy ty? ?rodek - Pomara?czowy
Subwoofer 1 + Zielony
Subwoofer 1 - Czerwony

:Przy g?o?nikach
Lewy przód g?o?nik wysokotonowy + Czerwony
Lewy przód g?o?nik wysokotonowy - Zielony
Prawy przód g?o?nik wysokotonowy + Ró?owy
Prawy przód g?o?nik wysokotonowy - Niebieski
Jak mam wiedzie?, które jest dodatnie, a które ujemne w tylnych g?o?nikach?

81 - 93 of 93 Posts