8th Generation Honda Civic Forum banner

Schemat okablowania audio

1 reading
366K views 92 replies 70 participants last post by  Badam00  
#1 ·
Schemat okablowania audio Hondy Civic 2006​
:Wi?zka przewodów radia
+12V DC Sta?e Bia?y
Prze??czane Akcesoria Fioletowy
Masa Czarny
Antena zasilania Szary
Zdalne W??czenie Jasnoniebieski
O?wietlenie Czerwony/Czarny lub Szary
Lewy Przód + Jasnozielony
Lewy Przód - Ró?owy
Prawy Przód + Szary
Prawy Przód - Br?zowy
Lewy Ty? + ??ó?ty
Lewy Ty? - Br?zowy
Prawy Ty? + Niebieski
Prawy Ty? - Pomara?czowy

:Wyj?cia wzmacniacza
Zdalne W??czenie Jasnoniebieski
Lewy Przód ?rodkowy + Jasnozielony
Lewy Przód ?rodkowy - Ró?owy
Prawy Przód ?rodkowy + Szary
Prawy Przód ?rodkowy - Br?zowy
Lewy Ty? ?rodkowy + ??ó?ty
Lewy Ty? ?rodkowy - Br?zowy
Prawy Ty? ?rodkowy + Niebieski
Prawy Ty? ?rodkowy - Pomara?czowy
Subwoofer 1 + Zielony
Subwoofer 1 - Czerwony

:Przy g?o?nikach
Lewy Przód G?o?nik wysokotonowy + Czerwony
Lewy Przód G?o?nik wysokotonowy - Zielony
Prawy Przód G?o?nik wysokotonowy + Ró?owy
Prawy Przód G?o?nik wysokotonowy - Niebieski

#5 ·
coprol said:
jedno pytanie, gdzie jest wyjście subwoofera w wiązce radia?? :rolleyes:
Nie ma wyjścia z radia dla subwoofera, ponieważ jest on zasilany przez fabryczny wzmacniacz (podobnie jak subwoofer z rynku wtórnego), więc dodatnie i ujemne przewody głośnikowe to + Zielony i - Czerwony wychodzące z fabrycznego wzmacniacza.

#7 ·
Pumpdog said:
Nie ma wyjścia z radia dla subwoofera, ponieważ jest on zasilany przez fabryczny wzmacniacz (tak jak subwoofer z rynku wtórnego), więc dodatni i ujemny przewód głośnikowy to + Zielony i - Czerwony wychodzący z fabrycznego wzmacniacza.
Więc jeśli chciałbym kupić subwoofer z rynku wtórnego, musiałbym kupić złącze wyjścia liniowego? Gdzie miałbym je podłączyć z tyłu radia?

lub...

Jak podłączyć złącze wyjścia liniowego do tylnych głośników w LX???

#8 ·
asndragonboii said:
Więc jeśli chciałbym kupić subwoofer z rynku wtórnego, musiałbym kupić złącze Line Out? Gdzie miałbym to podłączyć z tyłu radia?

lub...

Jak podłączyć złącze Line Out do tylnych głośników w LX ???
Z LOC wychodzą 4 przewody. Zazwyczaj 1 biały (LR +), 1 biały z czarnym paskiem (LR-), 1 szary (RR+) i 1 szary z czarnym paskiem (RR-).

Możesz użyć przewodu tylnego głośnika wychodzącego z radia lub pobrać go bezpośrednio z tylnych głośników, w zależności od tego, co wybierzesz.

#9 ·
Pumpdog said:
Z LOC będą wychodzić 4 przewody. Zazwyczaj 1 biały (LR +), 1 biały z czarnym paskiem (LR-), 1 szary (RR+) i 1 szary z czarnym paskiem (RR-).

Możesz użyć przewodu tylnego głośnika wychodzącego z radia lub wziąć go bezpośrednio z tylnych głośników, w zależności od tego, co wybierzesz.

#10 ·
Co mówisz?!

CivicWithNav said:
możesz to znaleźć pod dźwignią zmiany biegów... gdzie znajduje się wzmacniacz.

Podłączyłem swój SUB z tego miejsca, więc mogę sterować nim z fabrycznego radia (navi)
Czy wzmacniacz OEM jest w modelach bez subwoofera?

Mam kanadyjską wersję LX coupe bez ulepszonego dźwięku (bez subwoofera)
Chciałbym móc uruchomić swój wzmacniacz dla czterech 6,5-calowych głośników i może później subwoofera, z fabrycznego radia.

Pumpdog said:
Z LOC będą wychodzić 4 przewody. .....
Co to jest LOC? jeden z wiązek?

#11 ·
McKennr said:
Czy wzmacniacz OEM jest w modelach bez subwoofera?

Mam kanadyjskie LX coupe bez ulepszonego dźwięku (bez subwoofera)
Chciałbym móc uruchomić mój wzmacniacz dla czterech 6,5-calowych głośników i może później subwoofera, z fabrycznego radia.

Co to jest LOC? Jeden z wiązek?
Nadal można uruchomić wzmacniacze z fabrycznym radiem, potrzebujesz tylko LOC (Line Output Converter). Wpina się on w przewód głośnikowy za radiem i konwertuje go na sygnał audio dla RCA dla wzmacniacza.

#12 ·
Pumpdog said:
Schemat okablowania audio 2006 Honda Civic​
:Wi?zka przewodów radia
+12V DC Sta?e Bia?y
Prze??czane Akcesoria Fioletowy
Masa Czarny
Antena zasilania Szary
Zdalne w??czenie Jasnoniebieski
O?wietlenie Czerwony/Czarny lub Szary
Lewy przód + Jasnozielony
Lewy przód - Ró?owy
Prawy przód + Szary
Prawy przód - Br?zowy
Lewy ty? + ??ó?ty
Lewy ty? - Br?zowy
Prawy ty? + Niebieski
Prawy ty? - Pomara?czowy

:Wyj?cia wzmacniacza
Zdalne w??czenie Jasnoniebieski
Lewy przód ?rodkowy + Jasnozielony
Lewy przód ?rodkowy - Ró?owy
Prawy przód ?rodkowy + Szary
Prawy przód ?rodkowy - Br?zowy
Lewy ty? ?rodkowy + ??ó?ty
Lewy ty? ?rodkowy - Br?zowy
Prawy ty? ?rodkowy + Niebieski
Prawy ty? ?rodkowy - Pomara?czowy
Subwoofer 1 + Zielony
Subwoofer 1 - Czerwony

:Przy g?o?nikach
Lewy przód G?o?nik wysokotonowy + Czerwony
Lewy przód G?o?nik wysokotonowy - Zielony
Prawy przód G?o?nik wysokotonowy + Ró?owy
Prawy przód G?o?nik wysokotonowy - Niebieski
Czy ten schemat dotyczy 4-drzwiowego sedana LX (bez Navi, bez fabrycznego wzmacniacza i subwooferów)? Próbuj? zainstalowa? nowy wzmacniacz i musz? wiedzie?, który z powy?szych powinienem pod??czy? do wej?cia zdalnego w??czenia wzmacniacza.

#13 ·
Pumpdog said:
Nadal możesz uruchomić wzmacniacze z fabrycznym radiem, potrzebujesz tylko LOC (Line Output Converter). Wpina się on w przewód głośnikowy za radiem i konwertuje go na sygnał audio dla RCA dla wzmacniacza.
Czy więc możesz zdobyć "LOC" i przekonwertować wyjście z fabrycznego wzmacniacza na RCA dla pełnozakresowych i sub-wzmacniaczy? Czy to prawda? Nie potrzebujesz pokładu z rynku wtórnego?

Chciałem również zachować fabryczny odtwarzacz. Mam już sub/wzmacniacz. Zastanawiałem się tylko, czy mogę podłączyć go do fabrycznego odtwarzacza.

#19 ·
Cześć wszystkim

Czy ktoś wie, jak uruchomić fabryczny subwoofer z Pioneer AVIC-N1? Zleciłem instalację i goście powiedzieli mi, że nie mogą go uruchomić... mówili coś o tym, że ohmy się nie zgadzają czy coś, czy ktoś MOŻE mi POMÓC???????

#22 ·
Dobre znalezisko pumpdog pytanie do ciebie lub kogokolwiek, mam 06 Ex bez nawigacji, ale z gównianym fabrycznym wzmacniaczem z 7 głośnikami / 8'' subem i idę na aftermarket AVIC-N3
głośniki, suby itp. itd. .... co powinienem zrobić najlepiej?

A) poprowadzić nowy przewód głośnikowy od głośników do wzmacniacza i od wzmacniacza do rca > AVIC-N3

B) używając fabrycznego okablowania? jak co mam zrobić? nie chcę LOC, ponieważ mam już lepsze ulepszone rzeczy z rynku wtórnego......

Pumpdog said:
2006 Honda Civic Audio Wiring Diagram​
:Radio Harness
+12V DC Constant White
Switchedd Accessory Violet
Ground Black
Power Antenna Gray
Remote Turn On Light Blue
Illumintation Red/Black or Gray
Left Front + Light Green
Left Front - Pink
Right Front + Gray
Right Front - Brown
Left Rear + Yellow
Left Rear - Brown
Right Rear + Blue
Right Rear - Orange

:Amplifier Outputs
Remote Turn On Light Blue
Left Front Mid + Light Green
Left Front Mid - Pink
Right Front Mid + Gray
Right Front Mid - Brown
Left Rear Mid + Yellow
Left Rear Mid - Brown
Right Rear Mid + Blue
Right Rear Mid - Orange
Subwoofer 1 + Green
Subwoofer 1 - Red

:At Speakers
Left Front Tweeter + Red
Left Front Tweeter - Green
Right Front Tweeter + Pink
Right Front Tweeter - Blue
mach142 said:
Mam 07 Sedan, który przyjedzie w przyszłym tygodniu. Chciałbym dodać wzmacniacz OEM dla wzmocnienia plus dodanie subwoofera. Czy ktoś ma informacje na temat numerów części Hondy, dostawców i kosztu wzmacniacza?
zapomnij o fabrycznym sh!T:pat: :eek:hnoes: i wydaj tę samą kwotę na dobre rzeczy z rynku wtórnego:laughing: :thumb: nawet ja wiem, gdzie dostać lepsze oferty niż CC/bb skontaktuj się ze mną

#86 ·
dobre znalezisko pumpdog pytanie dla ciebie lub kogokolwiek, mam 06 Ex bez nawigacji, ale z gównianym fabrycznym wzmacniaczem z 7 głośnikami / 8'' subem i zamierzam zamontować AVIC-N3
głośniki niskotonowe, głośniki itp. itd. .... co powinienem zrobić najlepiej?

A) poprowadzić nowy przewód głośnikowy od głośników do wzmacniacza i od wzmacniacza do rca > AVIC-N3

B) używając fabrycznego okablowania? jak co mam zrobić? Nie chcę LOC, ponieważ mam już lepsze ulepszone rzeczy z rynku wtórnego......

zapomnij o fabrycznym sh!T:pat: :eek:hnoes: i wydaj tę samą kwotę na dobre rzeczy z rynku wtórnego:laughing: :thumb: cholera, nawet ja wiem, gdzie można uzyskać lepsze oferty niż CC/bb, skontaktuj się ze mną
dla czerwonego przewodu akcesoriów metra aswc-1 czy mam go podłączyć do fioletowego czy białego? a jeśli jest biały, który # biały to jest?
Uprząż radiowa
+12V DC Stała Biały
Przełączane akcesorium Fioletowy

na zdjęciu axxess jest napisane 12v akcesorium, które jest fioletowe, ale na liście przewodów 12v jest białe?
pomocy proszę jak najszybciej

#23 ·
Więc... tylko wyjaśniając to, co tu czytam. Aby umieścić mój wzmacniacz i głośniki niskotonowe w moim Si przy użyciu fabrycznego zestawu stereo, czy mógłbym wyciągnąć przewód z fabrycznego subwoofera 8", poprowadzić go przez LOC i do wzmacniacza? A może musiałbym użyć przewodów głośnikowych ze względu na fabryczny wzmacniacz subwoofera?

Po prostu upewniam się, że dobrze rozumiem, nigdy nie robiłem instalacji w fabrycznym systemie bez przedwzmacniaczy RCA...

#24 ·
Cześć, mam 06 LX coupe. Przerabiam cały system audio, pomijając głośniki wysokotonowe, które zostaną po prostu ponownie wykorzystane. Moje pytanie brzmi: kiedy pociągnę przewody od wzmacniacza do głośników, czy mogę je podłączyć do wyjść fabrycznego wzmacniacza? Uważam, że użyję tego samego rozmiaru przewodu, ale nie jestem pewien, jaki rozmiar jest w samochodzie. Czy to dobry pomysł?

#25 ·
pittcwhite said:
Cześć wszystkim

Czy ktoś wie, jak uruchomić fabryczny subwoofer z Pioneer AVIC-N1? Zleciłem jego instalację i goście powiedzieli mi, że nie mogą go uruchomić... mówili coś o tym, że ohmy się nie zgadzają, czy coś w tym stylu, czy ktoś może mi POMÓC????????
Miałem podobny problem z innym samochodem... fabryczne głośniki miały 2 omy, a radioodtwarzacz z rynku wtórnego miał 8 omów... nie działały... Uważam, że można podłączyć wzmacniacz z rynku wtórnego przeznaczony do subwooferów, które działają na 2 omy, aby zasilać tylko subwoofery. (jeśli to problem)

#26 ·
Pumpdog said:
2006 Honda Civic Audio Wiring Diagram​
:Radio Harness
+12V DC Constant Biały
Switchedd Accessory Fioletowy
Ground Czarny
Power Antenna Szary
Remote Turn On Jasnoniebieski
Illumintation Czerwony/Czarny lub Szary
Left Front + Jasnozielony
Left Front - Różowy
Right Front + Szary
Right Front - Brązowy
Left Rear + Żółty
Left Rear - Brązowy
Right Rear + Niebieski
Right Rear - Pomarańczowy

:Amplifier Outputs
Remote Turn On Jasnoniebieski
Left Front Mid + Jasnozielony
Left Front Mid - Różowy
Right Front Mid + Szary
Right Front Mid - Brązowy
Left Rear Mid + Żółty
Left Rear Mid - Brązowy
Right Rear Mid + Niebieski
Right Rear Mid - Pomarańczowy
Subwoofer 1 + Zielony
Subwoofer 1 - Czerwony

:At Speakers
Left Front Tweeter + Czerwony
Left Front Tweeter - Zielony
Right Front Tweeter + Różowy
Right Front Tweeter - Niebieski
Mam Si z elementami sterowania na kierownicy. Czy ktoś ma pomysł, które przewody na wiązce byłyby elementami sterowania na kierownicy? Wydaje się, że nie mogę znaleźć żadnych informacji na ten temat. Widzę, że ludzie dodali je do modeli Lx i Dx, ale używam odtwarzacza CD Eclipse, który będzie z nimi współpracował, jeśli uda mi się dowiedzieć, które to przewody.