8th Generation Honda Civic Forum banner

1 - 20 of 20 Posts

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #1
Just got an 08 Si Coupe. Noticed that my V1 will false alert on laser every time I start the car after about 10-30 sec. Also, if I hold my hand up just in front of the Navi screen, it will set off the V1 every time.

Anyone else with a V1 having this happen? I wonder if I need to get mine updated (I have an older non-POP enabled version)...


Thanks
 

·
Registered
Joined
·
281 Posts
dunno about valentine1's, but my escort did the same thing. I called up Escort and they said they needed to do an update and "reshield" it. So give valentine a call
 

·
Registered
Joined
·
5,279 Posts
yeah, send it in and get a software update. i've had mine and don't get any false laser alerts.
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #4
Thanks for the info. The only other thing that I've noticed consistently sets the laser off are the taillights of Chevy Trailblazers...guess I'll have to upgrade it to the new version. Gives me the excuse I needed :)

Unfortunately, mine is the last gen hardware, so it's still going to cost me around $160 to upgrade. I guess it's not that bad considering they're basically replacing it with a completely new unit...much better than spending another $400!
 

·
Registered
Joined
·
5,279 Posts
yeah, some cars with the led lights set off my v1. when i asked about it, i was told that the light from them end up in the same band as lasers....which i found weird but whatever. i just make sure no cop cars pull up behind me after it sets off the v1 to make sure i'm not toast.
 

·
Registered
Joined
·
796 Posts
Have you guys noticed that some of those automated traffic speed detectors (The ones that are set out by police on roads that read you your speed) sometimes aren't picked up by the V1?
 

·
Registered
Joined
·
1,081 Posts
MaXaZoR said:
Have you guys noticed that some of those automated traffic speed detectors (The ones that are set out by police on roads that read you your speed) sometimes aren't picked up by the V1?
I've noticed this with my x50...there's one I drive by every day on the way home, doesn't set my detector off unitl I'm right beside it...then it only picks it up for about 50 feet past it too.
 

·
Registered
Joined
·
1,095 Posts
Mabuz said:
I've noticed this with my x50...there's one I drive by every day on the way home, doesn't set my detector off unitl I'm right beside it...then it only picks it up for about 50 feet past it too.
Mine picks every single one of them up like 2 miles out... Might want to send it in.
 

·
Registered
Joined
·
46 Posts
chilimost said:
Just got an 08 Si Coupe. Noticed that my V1 will false alert on laser every time I start the car after about 10-30 sec. Also, if I hold my hand up just in front of the Navi screen, it will set off the V1 every time.

Anyone else with a V1 having this happen? I wonder if I need to get mine updated (I have an older non-POP enabled version)...


Thanks
http://valentine1.com/Moreinfo/pdf/V1OwnersManual_2007-i7.pdf




 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #10
Good info, Thanks.

I may try to mount the unit up higher and see if it changes.

Interesting thing is that I had the same exact V1 in an 07 Civic w/ Navi for a couple of days and never noticed the issue. It was mounted around the same area on the windshield, but this was in an EX Sedan, so the windshield is different.
 

·
Registered
Joined
·
4,367 Posts
MaXaZoR said:
Have you guys noticed that some of those automated traffic speed detectors (The ones that are set out by police on roads that read you your speed) sometimes aren't picked up by the V1?
I have the opposite problem... My V1 detects them, but they don't detect me or my speed!

Infrared from remotes, or nightvision cameras also sets my V1 off as false laser.
 

·
Banned
Joined
·
971 Posts
I love my V1, it picks up everything and anything a cop points at me... but the only thing i hate is driving next to a CVS or Walgreens, or a Super market or any store in General that has automatic sliding doors, because the damn thing will start to go ******* crazy !
 

·
Registered
Joined
·
796 Posts
I have the opposite problem... My V1 detects them, but they don't detect me or my speed!

Infrared from remotes, or nightvision cameras also sets my V1 off as false laser.
HAHA I have that problem too, I had a guy in a Porche ask me at a gas station how I blocked the radar when we were in a construction zone on the highway. However again some don't give me a warning, which is scary if the police use the same technology.
 

·
Registered
Joined
·
190 Posts
Just got an 08 Si Coupe. Noticed that my V1 will false alert on laser every time I start the car after about 10-30 sec. Also, if I hold my hand up just in front of the Navi screen, it will set off the V1 every time.

Anyone else with a V1 having this happen? I wonder if I need to get mine updated (I have an older non-POP enabled version)...


Thanks
My dad had that problem with the iDrive screen in his 550i after he custom-integrated his V1 into the ceiling near the 3rd brake light. The reason is that the screen emits infrared waves at the same or similar frequency as laser guns. His solution was to place an IR filter over the screen.
 

·
Registered
Joined
·
1,211 Posts
I have no probs either, I have the remote, so when I drive by walgreens I just hit mute, remote is wired on top ceiling of my tach, pretty easy to reach, and easy to mute...

never had any false alarms, or no-readings, I have the newest version though..

I was pulled over last week by enrad though, WHAT A ***** that **** is, no way to know about it though, it works by using to lazer beams that are broken and it isnt sationary, cops can put it just about anywhere... but he didnt see my v1, so he said he was looking for people with radar detectors, lol! ****** 202 in PA sucks for state cops..
 

·
Registered
Joined
·
856 Posts
wow quite a few people with V1's on 8th!

for the people who are annoyed with supermarket door sensors, do what i did and make an auto-mute for it. you can adjust options for V1. when i'm cruising around town, my V1 alerts me to K band at the muted volume, unless it exceeds 6 dots or 15 seconds (whichever comes first). i turned off X-band (not used in CA). much more quiet now.

and i love infinitis... not.. stupid laser cruise control = PITA
 
1 - 20 of 20 Posts
Top