8th Generation Honda Civic Forum banner

Cholerny schemat elektryczny silnika

22K views 15 replies 6 participants last post by  jovyson1  
#1 ·
Ok, próbuję znaleźć cholerny schemat elektryczny silnika. Właśnie kupiłem głupią książkę Chiltons. Po raz pierwszy w życiu i miała tylko elektrykę nadwozia. Mój przewód wzmacniacza wypadł sprzed bezpiecznika i zwarł się z karoserią i teraz nie mam zasilania przekaźnika paliwa. więc próbuję dowiedzieć się, który przewód muszę zacząć śledzić.

#6 ·
Nie dostaję zasilania do żadnego z 4 gniazd na przekaźniku paliwa. Więc zgaduję, że coś się spaliło. :/ Myślę o zabraniu go do warsztatu elektrycznego w San Antonio. Powiedzieli mi, że diagnoza kosztuje 40-80 dolarów. Uważam, że to wcale nie jest źle, żeby nie musieć zajmować się bólem głowy związanym z okablowaniem. lol Dzięki za linki, sprawdzę je.

#11 ·
Ok, po przejrzeniu wszystkich schematów odkryłem, że ten, na który patrzyłem, był błędny. Ma 3 przekaźniki paliwa. W jakiś sposób podczas jazdy jeden wypadł i wypadł z zamkniętej skrzynki bezpieczników, a skrzynka bezpieczników zamknęła się ponownie??? Nie jestem pewien, jak to możliwe, ale tak, brakuje przekaźnika. Uruchomiłem dziś samochód. lol

#14 ·
Ok, po przejrzeniu wszystkich schematów odkryłem, że ten, na który patrzyłem, był błędny. Ma 3 przekaźniki paliwa. W jakiś sposób podczas jazdy jeden wypadł i wyszedł z zamkniętej skrzynki bezpieczników, a skrzynka bezpieczników zamknęła się ponownie??? Nie jestem pewien, jak to możliwe, ale tak, brakuje przekaźnika. Uruchomiłem dziś samochód. lol
Wygląda na to, że ktoś majstrował przy twoim samochodzie, jeśli czegoś całkowicie brakowało. To również może wyjaśniać, dlaczego przewód zasilający wypadł z uchwytu bezpiecznika.