Bad To Leave Battery Disconnected? - 8th Generation Honda Civic Forum
8thCivic.com

Go Back   8th Generation Honda Civic Forum > Welcome > Garage

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-29-2015, 03:09 AM   #1 (permalink)
NHB
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 143
NHB just put it into 1st gear on 8thcivic
iTrader: 0 reviews
Bad To Leave Battery Disconnected?

Hey all, I was wondering if it is bad for the ECU (with flashpro tuned) or the car and its components to leave the battery disconnected from the car and stored inside for an extended period of time? (3 months)


ALSO will disconnecting my battery for this long reset my Emissions stuff for when the connect my car to the computer when testing my diagnostic stuff? Like to see if I cleared any codes or any of the ready codes.

I am going to be storing it and was just wondering before I do.


Last edited by NHB; 01-29-2015 at 03:18 AM.
NHB is offline  
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-29-2015, 04:35 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
DR3W5K1's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Columbus
Posts: 721
Drew
DR3W5K1 just put it into 1st gear on 8thcivic
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by NHB View Post
Hey all, I was wondering if it is bad for the ECU (with flashpro tuned) or the car and its components to leave the battery disconnected from the car and stored inside for an extended period of time? (3 months)


ALSO will disconnecting my battery for this long reset my Emissions stuff for when the connect my car to the computer when testing my diagnostic stuff? Like to see if I cleared any codes or any of the ready codes.

I am going to be storing it and was just wondering before I do.
Its fine. Although yes you will have to reset the readiness codes

DR3W5K1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-29-2015, 04:39 AM   #3 (permalink)
NHB
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 143
NHB just put it into 1st gear on 8thcivic
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by DR3W5K1 View Post
Its fine. Although yes you will have to reset the readiness codes
Gotcha, do you know how long it takes for them to read "Ready"?

Also does anyone know if disabling the secondary O2 sensor in Flashpro Manager will mess with the Emissions process?

I am running a High Flow Cat with my Skunk2 Alpha but have it disabled.
NHB is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-29-2015, 04:56 AM   #4 (permalink)
Senior Member
 
DR3W5K1's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Columbus
Posts: 721
Drew
DR3W5K1 just put it into 1st gear on 8thcivic
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by NHB View Post
Gotcha, do you know how long it takes for them to read "Ready"?

Also does anyone know if disabling the secondary O2 sensor in Flashpro Manager will mess with the Emissions process?

I am running a High Flow Cat with my Skunk2 Alpha but have it disabled.
Some people have trouble and can't set them all for weeks/months... Follow the directions in the owners manual and you should be able to get them good to go in a day or two.

AFAIK You should be fine without the other o2
DR3W5K1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-29-2015, 07:36 AM   #5 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 93
drtye just put it into 1st gear on 8thcivic
iTrader: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by NHB View Post
Gotcha, do you know how long it takes for them to read "Ready"?

Also does anyone know if disabling the secondary O2 sensor in Flashpro Manager will mess with the Emissions process?

I am running a High Flow Cat with my Skunk2 Alpha but have it disabled.
if you know how to drive a vehicle (for readiness) you can usually get all but evap and catalyst in one trip. fuel level needs to be 1/3-2/3 and a cold start performed, if that is done you may be able to get catalyst and possibly evap as well.
drtye is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the 8th Generation Honda Civic Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bad alternator or battery going? FLiP wiT da FLo Mechanical Problems & Technical Chat 8 11-08-2012 12:13 AM
Bad battery or alternator going bad? LatinFG2 Mechanical Problems & Technical Chat 10 09-06-2011 12:32 AM
Bad Battery? Isaacx Mechanical Problems & Technical Chat 1 10-12-2010 11:50 AM
Is it bad to leave unbuffed wax on the car? asndragonboii Detailing 17 11-20-2007 11:09 PM
Disconnected battery MyZeR Mechanical Problems & Technical Chat 2 07-26-2007 12:59 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:09 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
copyright 8thcivic.com - all rights reserved