VSA and ABS light came on!! - 8th Generation Honda Civic Forum
8thCivic.com

Go Back   8th Generation Honda Civic Forum > Honda Civic Technical > Mechanical Problems & Technical Chat

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-17-2010, 06:51 PM   #1 (permalink)
Senior Member
 
Zanjo's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: So Cal
Age: 28
Posts: 335
VSA and ABS light came on!!

last night my ABS and VSA light came on after i started to roll the car from 1st.. the car run funny and it's like it's not going anywhere.... e-brake is fully released and i don't know what's up...i turned off the ignition wait for a sec and turned it on again then the ABS and VSA light was gone!! anybody experience this??? im freaking out... car is running smoothly right now (crossing fingers).. 09 si pure stock no mods at all!!
Zanjo is offline  
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-05-2010, 01:26 AM   #2 (permalink)
Member
 
Elmer's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Fort Worth
Posts: 61
Elmer Phan
it happened to me to. i borrowed my friends rims for awhile till i got money to buy tires and both the vsa and abs light came on, the car didnt run funny thou. when i turned off my car and started drving the light disappear but when it comes on it stays on till it turns off. stange thing is that when the light are off, when i step on the brakes very light the brake vibrates (think is that abs feature to prevent lock up) let me know how it turns out for you or if i take care of it first ill let you know
Elmer is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-05-2010, 01:29 AM   #3 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 5,292
Mike
What size are the wheels? It is possible that aftermarket wheels can cause ABS to freak out and VSA is linked to ABS,
mitsukaiSI is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-05-2010, 01:30 AM   #4 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 5,292
Mike
OP take it to the dealership, the ABS ecu should store a code that the dealership can pull with their HDS unit and tell you what's up
mitsukaiSI is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-05-2010, 01:40 AM   #5 (permalink)
Senior Member
 
Jardiniboy's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Waipahu, Hawaii
Posts: 4,950
Jasten
Mine usually comes on when it's super cold out in the morning. But after driving for a few minutes, turn the car off then back on, it goes on. But mine doesn't drive funny.
Jardiniboy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-07-2010, 07:01 PM   #6 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Dominican
Posts: 287
Melvin Figueroa
it happened to me to ,but i think is for the wheels and tires ..i have the fd2 with potenza re070 and is just went i rev the car really hard...i just i turned off the car and started and the light go...
MATALATTO is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-13-2011, 08:53 PM   #7 (permalink)
Senior Member
 
TWorley08's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Virginia
Posts: 515
Tiffany Worley
Mine did this too after hpplog HIDS upp... I think its bc y ballast is to close to something and its throwing the code. Does anyone know if leaving this code on till a few days can it hurt the car?
TWorley08 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-13-2011, 10:13 PM   #8 (permalink)
Senior Member
 
JEBSi's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pittsburgh
Age: 43
Posts: 826
Jason
The exclamation point inside of the triangle comes on normally when I try to peel out or go through a deep puddle to when I try to spin it out but it always goes away like 3 seconds after.
JEBSi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-14-2011, 09:48 AM   #9 (permalink)
Senior Member
 
jbthaboss's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Gville GA
Posts: 137
JEBSi your losing traction thats why your light is coming on.
Zanjo, do you have HIDs
jbthaboss is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-17-2011, 10:20 AM   #10 (permalink)
Senior Member
 
koreanfg2's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Los Angeles, CA
Posts: 284
carsxhype.com
This happened to my car yesterday. and i turned the car off then turned it on and still there.
car drives fine and vtec engages like normal .
koreanfg2 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-17-2011, 12:27 PM   #11 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Chicago, IL
Age: 28
Posts: 371
Andrew
This happened to me, too. 08 Civic Si, intake + exhaust.

There was about an inch of snow on the ground, me and my blizzaks parallel parked by the train station waiting for my roommate. Once he got in the car, I started to leave the parking spot, and both lights came on. *****-footed it home so as not to lock up the brakes, left it overnight. Turned 'er on the next morning, lights went away.

My guess (at least for my car) was that the snow and ice from the parking spot got jammed up in the wheel sensor, causing a false fault, disabling the abs and vsa.
ebound is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-17-2011, 02:48 PM   #12 (permalink)
Senior Member
 
Jardiniboy's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Waipahu, Hawaii
Posts: 4,950
Jasten
Quote:
Originally Posted by koreanfg2 View Post
This happened to my car yesterday. and i turned the car off then turned it on and still there.
car drives fine and vtec engages like normal .
This happens to my car a lot when it's cold. If you drive for a while then turn your car off then on, then the lights will go off.
Jardiniboy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-18-2011, 01:15 AM   #13 (permalink)
Senior Member
 
koreanfg2's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Los Angeles, CA
Posts: 284
carsxhype.com
i drove the car for an hr and still on.

and its like 75 deg. in Cali right now.
koreanfg2 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-18-2011, 02:51 AM   #14 (permalink)
Senior Member
 
Jardiniboy's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Waipahu, Hawaii
Posts: 4,950
Jasten
After the drive did you turn off your car then turn it back on?
Jardiniboy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-18-2011, 03:06 AM   #15 (permalink)
Senior Member
 
CivicSiFA5's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: South Dakota
Posts: 2,676
Nathan
hahaha Jasten what are you talking about cold? Low 60's?
CivicSiFA5 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-18-2011, 03:13 AM   #16 (permalink)
Senior Member
 
Jardiniboy's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Waipahu, Hawaii
Posts: 4,950
Jasten
LOL yeah low 60 is cold to us. I mean 70 degrees is already cold.

But yeah back to the subject my VSA, ABS and Brake lights come on only in the morning when it's cold.
Jardiniboy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-11-2011, 01:22 AM   #17 (permalink)
Senior Member
 
texm3x's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Texas
Age: 33
Posts: 2,771
Big C
mines doing the same shet!!!!!!

took the si to the shop to get buffed out after a paint job..the weather has been in the 15-70 degrees here...but i'm thinking they wet a sensor or something...i did a code search on my flashpro and i got a u0122..bearly got code after having flashpro for 8 months
texm3x is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-11-2011, 01:28 AM   #18 (permalink)
Senior Member
 
texm3x's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Texas
Age: 33
Posts: 2,771
Big C
U0122 FCAN Malfunction (ECU to VSA)
texm3x is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-11-2011, 10:13 PM   #19 (permalink)
Senior Member
 
texm3x's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Texas
Age: 33
Posts: 2,771
Big C
it got hot today at about mid 70's and light still on
texm3x is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-12-2011, 01:04 AM   #20 (permalink)
Member
 
jimmyjames89's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: long island
Posts: 65
JAMES
the VSA lights and the triangle with the exclamation point came on only during burnouts at first but now they stay on at all times, my car handles fine but it has been this way for a couple weeks. every now and again the abs and brake light come on with it but the car drives and feels fine so im not sure what its all about
jimmyjames89 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the 8th Generation Honda Civic Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ABS/VSA Light samops03 Mechanical Problems & Technical Chat 7 09-16-2008 07:48 PM
VSA, CEL and triangle VSA light enkei54 Mechanical Problems & Technical Chat 48 08-18-2008 12:11 AM
VSA light SoCal07Si Mechanical Problems & Technical Chat 13 06-10-2008 10:59 PM
help with VSA/ABS Light The Norng Storm Mechanical Problems & Technical Chat 4 05-07-2008 04:15 PM
vsa light k20kat Mechanical Problems & Technical Chat 9 04-04-2008 11:27 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:43 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
copyright 8thcivic.com - all rights reserved