Vibration during cold start - 8th Generation Honda Civic Forum
8thCivic.com

Go Back   8th Generation Honda Civic Forum > Model Specific Civic Information > Civic Coupe And Sedan

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-14-2012, 12:36 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: FL
Posts: 7
Vibration during cold start

Hi everyone -
I have an 07 coupe, MT. I've owned the car for a little over a year. As the temperature has dropped I've noticed my car vibrating when I start it up in the morning. The vibrations go away after the car warms, and there are no rpm spikes. I've just had a transmission service, cooling system flush, fuel system cleaning and oil change, all within the last few months, all at the Honda dealership. Since I've owned the car I've taken epic care of it.
So, is it just the weather? Bad motor mounts?
I'm not hugely auto saavy, and I'm flat broke. A little worried.
Thanks much for any advice/info.
Alysan

Last edited by aenflex; 11-14-2012 at 12:37 PM.
aenflex is offline  
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-14-2012, 11:18 PM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by aenflex View Post
Hi everyone -
I have an 07 coupe, MT. I've owned the car for a little over a year. As the temperature has dropped I've noticed my car vibrating when I start it up in the morning. The vibrations go away after the car warms, and there are no rpm spikes. I've just had a transmission service, cooling system flush, fuel system cleaning and oil change, all within the last few months, all at the Honda dealership. Since I've owned the car I've taken epic care of it.
So, is it just the weather? Bad motor mounts?
I'm not hugely auto saavy, and I'm flat broke. A little worried.
Thanks much for any advice/info.
Alysan
I had the SAME problem with my '07 Civic. I brought it in for multiple issues as there was also a grinding/rubbing sound when I would back up. Turns out a wheel mount failed and the dealer replaced it under warranty. It fixed the vibrations during cold starts AND the grinding/rubbing sounds. ^__^ Hope that helps!
Lightrender3d is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-14-2012, 11:22 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Maryland
Posts: 17
possible motor mount. get it checked asap
stone thrower is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-19-2012, 12:08 PM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: FL
Posts: 7
Thanks. Since I've no funds for this, asap is going to be a few months.
aenflex is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-19-2012, 12:54 PM   #5 (permalink)
Senior Member
 
ob3y5teeze's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Sacramento, Cali
Posts: 133
R18 Crew Memember # 2010
Quote:
Originally Posted by stone thrower View Post
possible motor mount. get it checked asap
ob3y5teeze is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-22-2012, 11:07 AM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Louisiana (bummer)
Posts: 1
Mike
I had the same issue with my 08 coupe AT. When I would start my car in the morning, my car would shake. I put it in drive, the shaking and noise went away. I put it in reverse, the shaking and noise returned. Come to find out it was indeed a bad motor mount. I took my car to my local Honda dealership to have it replaced for about $480.
M1KEM4N is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-05-2013, 10:35 PM   #7 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 35
Thanks for that info guys I've replaced my passenger side motor. Actually it's a hydrolic motor mount so it's normal after a while that it will start to shake in cabin. Now everything it's OK. It's costed me 150$ + tax and I did it myself the part is lifetime warranty.

Sent from AutoGuide.com Free App
vincent.desmarais is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the 8th Generation Honda Civic Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vibration/Rattle during cold start take off SiWizard Mechanical Problems & Technical Chat 26 11-18-2012 04:27 PM
Cold start rpm Wickedsickdood Hondata 4 05-05-2011 09:03 PM
Cold Start Vibration jwong Mechanical Problems & Technical Chat 1 06-04-2009 02:44 AM
Vibration at engine start up Vishesh Mechanical Problems & Technical Chat 6 12-27-2007 02:52 PM
Excessive Vibration When Engine is Cold civicboy Mechanical Problems & Technical Chat 1 01-09-2006 11:54 AM


All times are GMT -4. The time now is 12:28 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
copyright 8thcivic.com - all rights reserved